Yoghurt op 3 verschillende (gezonde) manieren

IMG_0508Hi allemaal! Zoals jullie weten ben ik inmiddels al weer klaar met mijn challenge om twee weken suikervrij te eten (hier deelde ik al de resultaten met jullie!), maar in die tijd heb ik wel nieuwe ideetjes opgedaan. Je moet jezelf eigenlijk een beetje forceren om steeds te blijven variëren, want elke dag hetzelfde eten is ook niet lekker. Een van de dingen die ik gewoon at was yoghurt (eigenlijk kwark). In de meeste muesli of cruesli varianten zit echt super veel suiker, daarom ben ik op zoek gegaan naar andere lekkere combinaties. Vandaag deel ik mijn 3 favoriete yoghurt receptjes met jullie!

First up mijn absolute favoriet: yoghurt met banaan en amandelen. Eigenlijk houd ik niet zo van banaan, maar als ze nog een beetje groen zijn, en dan in combinatie met amandelen vind ik het echt heerlijk! De smaken gaan gewoon super lekker samen, dus dit is zeker weten een aanrader! Het vult wel heel erg, dus rustig aan met de yoghurt als je het gaat inschenken haha. Het is in ieder geval een hele goede start van de dag. Als ik het eet, zit ik echt vol tot de lunch, maar dat verschilt natuurlijk een beetje per persoon.

IMG_1162

Dan een combinatie die ik volgens mij al een keertje eerder met jullie heb gedeeld, namelijk een soort yoghurt-appeltaartje. Hiervoor heb je bijna alle ingrediënten nodig als die je in een appeltaart gebruikt, alleen dit is super gezond. Het enige wat je nodig hebt is: appel (in kleine stukjes), kaneel, rozijnen, en walnoten. Natuurlijk is alles optioneel, maar dit vind ik in ieder geval een hele lekkere combinatie! Lekker crunchy, met verschillende smaken door elkaar. Zeker waard om te proberen!

yoghurt

Als laatste een wat meer zomerse variant, namelijk yoghurt, met smoothie en wat fruit. Hoe dan? Maak bijvoorbeeld een dag van tevoren een lekkere smoothie om mee te nemen. In de ochtend kan je dan een deel van die smoothie over je yoghurt schenken, en dan nog wat extra fruit (of nootjes, of superfoods) er overheen gooien. Zo lijkt het eigenlijk een beetje alsof je vruchtenyoghurt (zoals danoontje) aan het eten bent, maar dan super gezond!

Wat is jullie favoriete combinatie met yoghurt?

Liefs,

Share:

7 Comments

  1. 25 februari 2016 / 12:59 pm

    Fijne combinaties! Ik ga die combinatie van banaan en amandelen echt eens proberen! Zelf eet ik altijd soya yoghurt van AH eigen merk (verrassend genoeg de gezondste variant!) met havermout, lijnzaad, chiazaad en kaneel. En soms doe ik er ook nog wat stukjes banaan en honing doorheen. Ik vind het in ieder geval altijd heel fijn om te ontbijten met een bakje yoghurt!
    Fleur Sophia recently posted…Outfit met vlechtjesMy Profile

  2. Elena
    25 februari 2016 / 9:32 am

    Haha, ik heb net m’n schaaltje yoghurt op (met crusly=suiker)… Die ‘appeltaart’ leek me wel heel lekker en had ik zo kunnen maken, sus dat is dan voor morgen;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge