"Wow, je ribben steken uit!"

Processed with VSCOcam

Eventjes iets wat ik kwijt moet, en waar ik het met jullie over wil hebben. Mijn laatste ‘Let’s Discuss’ ging over de “Echte vrouw” die kan je hier teruglezen. Deze keer wil ik het over opmerkingen hebben die ik wel eens krijg, en niet altijd even aardig overkomen.

Oké, allereerst, ik vind mezelf nou niet echt dun, gewoon normaal. Maar mijn BMI komt op de een of andere manier altijd uit op ondergewicht en ik krijg ook wel eens van die opmerkingen naar m’n hoofd die niet gemeen bedoeld zijn, maar niet leuk zijn om te horen te krijgen. Bijvoorbeeld:

“Wow, weeg je maar 46 kilo? Dat is echt niet gezond!”
Ehm, nou bedankt. Ik voel me anders prima hoor.

“Zo, je ribben steken wel uit!”
No shit sherlock, dit had ik zelf ook wel gezien, maar bedankt voor de herinnering!

Pff niemand is hier toch op dieet?”
*Schuine blikken naar mij*

“Oh je eet geen chocolade & pizza & bijna geen vlees? Nou dan blijf je ook wel zo dun!”
Deze heb ik té vaak gehoord. Jemig. Ik lust het gewoon niet, get over it, ik eet wel gewoon ijs en cake hoor. Je zegt toch ook niet tegen een dikker iemand dat als diegene van chocolade houdt: “Nou dan blijf je ook wel zo dik!”? Nee.

Ik snap dat deze opmerkingen niet altijd gemeen bedoeld zijn, maar toch. Probeer het eens om te draaien en dan met een dikker persoon als onderwerp, zoals ik bij de laatste heb gedaan. Dat is gewoon niet tof.

Ik ga nu even eerlijk zijn, ik weet niet echt hoe ik dit artikel moet eindigen hahah… Het was gewoon iets wat ik even moest schrijven, en misschien is het wel herkenbaar of anders kunnen jullie er rekening mee houden dat als je iemand dun noemt of dat soort opmerkingen maakt, het niet altijd even leuk overkomt. Het betekent niet dat ik niks eet, of dat ik niet gezond ben, of op dieet ben.

Hebben jullie ook wel eens dat mensen automatisch conclusies trekken?

Kusjesss,

insta bloglovin twitt youtube pinterest facebooksign
Share:

23 Comments

 1. Mandy (BellaMandy)
  8 mei 2015 / 2:05 pm

  Ik kom even melden dat ik dit artikel heb uitgelicht op mijn blog, omdat ik het zo herkenbaar vond en het heel erg met je eens ben! x

 2. 5 mei 2015 / 9:47 am

  Ik ben ook best wel dun en kan daar dus ook niets aan doen… Dus deze dingen zijn wel herkenbaar, behalve dan dat ik wel chocolade verslaafd ben ;) Maar de uitspraken die mensen doen zonder er bij na te denken, kunnen inderdaad af en toe best wel pijn doen..

 3. 4 mei 2015 / 8:06 pm

  Voel me ergens ook wel een beetje schuldig. Met mijn eetstoornis wilde ik juist graag horen dat mijn ribben uitstaken en dat ik dun was. Sta er vaak helemaal niet bij stil dat voor sommigen dun zijn hun bouw is en dat die opmerkingen dan juist erg vervelend zijn. Goed artikel van je en net zoals de meeste hier, vind ook ik je prachtig.

  • 4 mei 2015 / 9:19 pm

   Aw daar hoef je je echt niet schuldig over te voelen hoor! Van jouw kant kan ik het ook wel begrijpen! Maar jij kan er ook niks aan doen, gewoon vervelend dat mensen zo snel oordelen. ;) En dankjewel voor je lieve reactie!

 4. 26 april 2015 / 12:33 am

  Wow, zo herkenbaar. Nu maak ik het eigenlijk nooit meer mee maar op de basisschool heb ik wel eens de vraag gekregen of ik speciale voeding had. Alsof ik een anorexia patiënt was… Daarnaast is iedereen altijd jaloers op mijn lichaam terwijl vrouwelijke vormen ook niet mis zijn hoor?! Liefs.

 5. 21 april 2015 / 9:45 pm

  Heel irritant inderdaad als mensen conclusies trekken die nergens op slaan. Ik snap heel goed dat dat soort opmerkingen vervelend zijn en het enige wat ik kan zeggen is: Niks van aantrekken (als is dat natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan!)

 6. 21 april 2015 / 3:32 pm

  Wow ik herken dit zó erg. Alsof het heel normaal is om dat soort opmerkingen te maken over ‘dunne’ mensen, maar als je het dan over vollere mensen hebt dan is het opeens heel gemeen. Maarja zolang je maar blij bent met jezelf!

 7. orientalspiceandsomechocolate
  21 april 2015 / 9:47 am

  Het is naar mijn idee nog te vaak “oke” om commentaar te geven op slanke mensen (en hun eetpatroon). Als je de comments die jij hebt gekregen zou omdraaien richting mensen die een maatje meer hebben, dan is het gelijk oorlog.

  Sowieso is er nu vaak een slank v.s. een maatje meer cultuur. Zonde. Cheers to ALL sizes zou ik zeggen.

 8. 20 april 2015 / 6:22 pm

  Ik herken deze opmerkingen wel ;). Ik weet niet precies hoe veel ik weeg, maar meer dan 50 kg zal ik echt niet wegen. Ik eet gewoon normaal en ben gezond, maar die opmerkingen zijn soms zo irritant.. Ik snap heel goed waar je vandaan komt!

  ♥♥♥ Saskia

 9. 20 april 2015 / 5:36 pm

  Je hebt zo’n prachtfiguur<3 Maar je hebt helemaal gelijk, ik vind ook dat tegen dunne mensen haast nog lulliger wordt gedaan dan tegen wat dikkere mensen… C'mon daar kun je toch niets aan doen en zolang jij je goed voelt haha!
  X Emma

 10. 20 april 2015 / 5:24 pm

  Het is alsof ik mijn eigen verhaal leest nu, eerlijk gezegd :)
  Ik ben zelf 1m72 groot en weeg 48kg. Krijg ook heel vaak opmerkingen van ‘wow, dat is wel heel weinig!’
  TJA, ik eet zelf wel veel maar er komt geen gram bij, al 4 jaar niet. Ik heb er mezelf ondertussen al bij neer gelegd, maar toch, het is en blijft vreselijk om zo’n opmerkingen te krijgen.
  Maar eens je dan in je bikini staat, heb je voor hen wel ‘het ideale figuur!’, dan zijn ze jaloers op je lichaam… Where’s the logic?
  Mijn ribben steken niet echt uit, niet fel, maar toch, het is lastig om je telkens over de commentaar over te zetten… :)
  En trouwens, iedereen is perfect op zijn manier!
  Wij (en nog anderen met dit ‘probleem’) ook!

  Liefs,
  Alexandra :) ♥

 11. 20 april 2015 / 4:41 pm

  Mooi stukje heb je geschreven, snap totaal dat het erg vervelend is om dit herhaaldelijk aan te moeten horen. Goed dat je er aandacht aan besteed, je bent prachtig, naamgenootje! :)

 12. 20 april 2015 / 3:44 pm

  Wat rot zeg! Soms ben je nou eenmaal geboren met een tenger of stevig figuur, so what? Als je maar gezond leeft!

 13. 20 april 2015 / 3:22 pm

  Zolang jij je goed voelt, is alles oké. Trek je niet aan wat alle anderen zeggen, who cares. Je kan je bouw niet veranderen, en ik vind dat je trots mag zijn op je figuur :)
  Mijn vriend heeft precies hetzelfde, hij heeft een BMI van rond de 15, en als man is dat ook allesbehalve leuk. Ik neem het ook altijd voor hem op als mensen komen met vervelende opmerkingen, want tegen iemand zeggen dat ze te mager zijn is even erg als dat ze te dik zijn.

  XO Imke // http://www.pastellics.com

 14. 20 april 2015 / 2:26 pm

  Heel herkenbaar en heel erg vervelend, ik baal er ook zo van dat de wereld zo krom in elkaar zit; mensen roepen zowat hallelujah naar je als je curves hebt, maar bij gebrek hieraan zijn mensen vaak heel erg beoordelend. Maar goed, inmiddels zijn we het wel gewend en weten wij wel beter ;)

 15. 20 april 2015 / 1:36 pm

  Haahhahaaa Sherlock, Jaa inderdaad zolang jij je prima voelt

 16. 20 april 2015 / 12:02 pm

  Ik herken je, en het rottige is dat je er gewoon niks aan kan doen.

 17. 20 april 2015 / 11:54 am

  Ah heel vervelend meid! Maar omhoud, je bent prachtig.
  Sommige mensen hebben gewoon een hele smalle bouw. jij dus ook!
  Liefs Lonneke

 18. 20 april 2015 / 9:33 am

  Echt vervelend dat je soms zulke opmerkingen krijgt :( maar je mag hardstikke blij zijn met je figuur want je bent echt super mooi!!

 19. 20 april 2015 / 8:55 am

  Lijkt me erg naar, dat soort opmerkingen. Ik vind dat je prachtfiguurtje hebt!

 20. Kirsten
  20 april 2015 / 7:40 am

  Ahh zo vervelend inderdaad, ik ken het! Maar je mag hartstikke trots zijn op jezelf hoor: ur beautiful!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge