Wanderlust binnen Nederland

wanderlustWanderlust – n, a great desire to travel and rove about“. Iets waar ik me heel erg in herken. Het liefste zou ik steeds ergens anders heen reizen, nieuwe plekken ontdekken, en andere culturen/ mensen ontmoeten. Helaas is dat (nog) niet mogelijk, maar in Nederland zijn ook een aantal plekken die heel erg leuk zijn om even te bezoeken om er tussenuit te gaan! Vandaag deel ik mijn favorieten met jullie :).

Soesterduinen

Hier was ik op 2e kerstdag heen met mijn moeder. De soesterduinen zijn echt prachtig! Het voelt een klein beetje alsof je op zo’n Afrikaanse savanne staat, met de grote leegte en dan een paar grote bomen in het midden, super tof! Daar omheen zit ook nog een bos, waar je bijvoorbeeld heerlijk met je hond kan lopen, en er gaat ook nog een fietspad doorheen voor als je lekker door het bos wilt fietsen (of skeeleren!). Toen wij er waren was het echt mega koud, maar met het zonnetje er bij lijkt het me heerlijk.

Amsterdam

Nu denk ja misschien, ja leuk, oké, Amsterdam. Maar onze hoofdstad heeft echt veel te bieden, vooral als je er niet woont bestaat een dagje Amsterdam al snel uit een beetje shoppen in de Kalverstraat en Leidsestraat en dan vliegt dat dag echt voorbij. Mijn tip: zoek eens andere buurten op. Vlak bij ons achter zit bijvoorbeeld de Kinkerstraat, je loopt daar echt in midden in de volksbuurt, en het is altijd gezellig! Ook Amsterdam Oost is ook echt super gezellig, en één van mijn favoriete straten is de Haarlemmerstraat. Hier zitten allemaal gezellige koffietentjes, unieke boetiekjes en allemaal van die winkels met spullen die je niet nodig hebt, maar moet kopen hahah.

 Wassenaarse Slag

De laatste al weer voor vandaag, en heel anders dan de vorige twee! De Wassenaarse slag is namelijk het strand bij Wassenaar. Vorige zomer ben ik hier echt súper vaak geweest, zo leuk! Het is heerlijk om even uit te waaien, met je hond te lopen, in het zonnetje te zitten, of eigenlijk gewoon alle andere dingen die je normaal op het strand doet (ook al lijkt zwemmen me wel heel koud). Daarnaast zitten er heel veel leuke strandtentjes ook, dus dat is echt een perfect plekje om naar toe te gaan met mooi weer!

Wat is jullie favoriete plekje in Nederland?

Liefs,

Share:

12 Comments

 1. Jeoma
  5 april 2016 / 4:59 pm

  Ja ja Nederland is echt prachtig
  Het heeft zoveel verschillende mogelijkheden
  Om te genieten .
  natuur ,steden ,dorpjes ,stranden ,meren, bossen heide,landerijen
  En 4 seizoenen waardoor dat alles er ook weer eens
  Heel anders uit ziet.

 2. 5 april 2016 / 4:58 pm

  Ik heb de soesterduinen even opgezocht en wow, hoe mooi is het daar! Als het in Nederland te vinden is, dan ook in belgië hoop ik, haha. Ik ga wat rondkijken! En weet je, daarom wil ik nog eens naar Amsterdam, gewoon om niet de typische winkeltjes te bezoeken.
  Britt • Annebrittures recently posted…ACAI BOWL • MIJN TWISTMy Profile

 3. 5 april 2016 / 12:33 pm

  Wat n leuk lijstje! De Soesterduinen klinkt super, ben er nog nooit geweest maar moet zeker verandering in komen :)

 4. 4 april 2016 / 6:26 pm

  Amsterdam is ook wel echt mijn favoriete stad! Ik woon dichtbij Scheveningen dus in de zomer kom ik daar ook heel graag.
  Jill recently posted…OUTFIT/ CHAMPIONMy Profile

 5. Caroline
  4 april 2016 / 2:30 pm

  mijn favoriete plekje in Nederland is Utrecht, ik blijf het zo’n mooie stad vinden! maar Zwolle is ook een hele mooie plek en dan niet alleen omdat ik er woon :)

 6. 4 april 2016 / 8:38 am

  Heel leuk! Ik ben nog nooit in Soesterduinen of Wassenaarse slag geweest, misschien in de meivakantie eens even kijken!

  Liefs, Elbrich
  Elbrich recently posted…On it’s way from ebay #4My Profile

 7. 4 april 2016 / 7:58 am

  Leuk! Ik herken me ook heel erg in het begrip wanderlust! En pff wat is mijn favoriete plekje, ik ben al in zoveel plekken in Nederland geweest. Al sinds jongs af aan was het vanzelf sprekend om ieder weekend naar voor ons of mij nieuwe plekken te gaan. Groningen vind ik een ontzettend toffe stad, en de wittedewithstraat in rotterdam is ook echt zo gezellig! Ja zo kan ik nog wel even doorgaan, haha! Lfs
  Rozemarijn recently posted…My Current Fave Instagram AccountsMy Profile

 8. 4 april 2016 / 7:54 am

  I love the Soesterduinen, daar ben ik echt iedere vrije dag te vinden! Sleeën is daar trouwens echt geweldig, hihi
  Emma recently posted…TortillataartMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge