Waarom iedereen zo veel mogelijk moet reizen!

reizenAhhh jongens, ik geniet zo erg van mijn vakantie! Lekker rustig aan, veel werken, en er staan ook al veel reisjes op de planning! Over 1 weekje ga ik al naar Lissabon! Veel van jullie weten dat ik echt heel erg van reizen houd, en om een beetje te laten zien waardoor dat komt, heb ik voor nu een lijstje opgesteld met wat er nou zo bijzonder is aan reizen, en waarom we het dus allemaal zouden moeten doen!

Nieuwe plekjes ontdekken

Het leukste aan reizen, en in eerste instantie het doel van reizen is dat je op andere plekken komt. Dat is natuurlijk super leuk! De gebouwen zijn overal anders, de bomen zijn overal anders en ook de sfeer verschilt per land. Ik vind het zo fijn om doelloos rond te lopen en van alles te zien, nieuwe plekken te ontdekken, en dan opeens weer een prachtig park binnen te lopen. Juist dat ontdekken van nieuwe dingen is zo tof, en het geeft je meer kennis over de wereld en andere culturen.

Kennis maken met andere culturen

Over andere culturen gesproken: het is zo leuk om in andere landen te komen en zien wat voor gewoontes ze daar hebben, waar andere mensen veel waarde aan hechten en alle normen en waarden te zien die van je eigen normen en waarden verschillen. Ik vind dit persoonlijk best belangrijk, en als je ervoor open staat helpt het ook jezelf met het accepteren van andere mensen, ook al zijn ze anders of hebben ze niet dezelfde overtuigingen of gebruiken als jijzelf. Dit is voor mij ook de reden waarom ik meestal een AirBnB boek, in plaats van een hotel, want dan zit je écht tussen de lokale bevolking, en dus het dagelijkse leven.

Bijzonder eten!

Iets wat ik altijd doe als ik op reis ben: een supermarkt opzoeken. Samen met mijn vader kan ik dan echt uren door de schappen lopen om op zoek te gaan naar bijzondere dingen die ze niet in Nederland verkopen, haha. Het is zó leuk om te zien wat voor eten ze in andere landen hebben. Veel is natuurlijk hetzelfde, maar er zijn ook echt super veel dingen die anders zijn. In Milaan heb ik bijvoorbeeld mini banaantjes gegeten, in Griekenland haalt mijn vader altijd speciale koekjes, en uit Parijs neem ik altijd super lekkere kleine broodjes mee haha! Altijd bijzonder om nieuwe smaken en voedsel te proberen.

Een andere taal leren

Dit is een wat meer persoonlijk aspect, maar ik vind het altijd heel interessant om nieuwe talen te leren. Dat komt vooral door mijn vader omdat hij ook heel veel verschillende talen spreekt, en ik vind dat zo intrigerend, haha. Ik let overal op. Bordjes in de metro, de manier waarop mensen elkaar begroeten, kleine zinnetjes op reclameborden. Tja, zoals ik al zei is het gewoon iets persoonlijks denk ik, maar ik vind het in ieder geval heel leuk haha. Sowieso denk ik dat we allemaal wel wat oppikken als we ergens anders zijn. Al is het alleen maar een ‘dankjewel’, zo kunnen we toch met meer mensen communiceren over de wereld.

Wat is het bijzonderste dat jullie ooit in het buitenland hebben gegeten?

Liefs,

Share:

7 Comments

 1. 18 juni 2016 / 3:27 pm

  Jaaa, je hebt helemaal gelijk! Reizen is echt één van de mooiste idngen ooit. Als ik geld over had wist ik wel wat ik ging doen…
  Lisa recently posted…Please don’t stop the musicMy Profile

 2. 17 juni 2016 / 12:45 pm

  Jaa reizen ♡ Buitenlandse supermarkten zijn echt het best. Zo heerlijk! Veel plezier in Lissabon. Lijkt me ook echt een geweldige stad.

 3. 17 juni 2016 / 9:26 am

  Helaas heb ik voor deze vakantie geen reisjes gepland.. Dan maar de auto pakken en gaan roadtrippen :D

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge