Waarom je echt je kledingkast moet opruimen!

lalaHet is iets wat elk meisje uitstelt, maar toch moet het eens in de zo veel tijd echt even gebeuren: het uitruimen van je kledingkast. Ik was een tijdje geleden gewoon opeens in een ‘opruim mood‘, en toen ik eenmaal klaar was voelde het echt super goed, haha. Bij deze een aantal argumenten om jullie hopelijk over te halen om toch echt een keer dat klusje te klaren, en je kledingkast op te ruimen. 

Maak ruimte!

Eigenlijk het hoofddoel van je kledingkast opruimen: je maakt ruimte. Dit is super echt super fijn. Volgens mij hebben we allemaal namelijk wel een handvol kleding die we nooit dragen. Door die kleding weg te doen, krijg je extra ruimte in je kast, die natuurlijk weer opgevuld kan worden met nieuwe kleding ;).

Creëer overzicht!

Als er eenmaal ruimte is, heb je meteen een goed overzicht over de kleding die je bezit. Daarnaast kom je tijdens het opruimen waarschijnlijk ook allemaal items tegen waarvan je was vergeten dat je ze had. Dit is altijd super leuk, net alsof je opeens gratis nieuwe kleding hebt haha.

Doe nieuwe ideeën op!

Nu je een goed overzicht hebt van wat er nou echt allemaal in je kast hangt, plus opeens een setje met extra kleding waarvan je het bestaan was vergeten is het tijd voor nieuwe ideetjes. Als alles zo door elkaar hangt verlies je echt het overzicht. Dan is het verleidelijk om gewoon een outfit te kiezen die je kent, en die je vaker draagt. Maar als alles weer netjes opgeruimd is, kun je makkelijk nieuwe combinaties bedenken!

Verkoop of doneer het!

En dan: wat te doen met alle kleding die weg mag? Je kunt het doneren, of verkopen. Als je je kleding wilt gaan verkopen, zou ik het zeker op de IJ-hallen doen. Je moet wel betalen om een kraam te huren, maar dat verdien je echt makkelijk terug! Ik heb op dit moment 2 overvolle verhuisdozen met oude kleding staan, en aankomend weekend heb ik een kraam geboekt. Als je in de buurt bent, of als het je leuk lijkt: kom dan zeker even langs, dat lijkt me gezellig!

Share:

5 Comments

  1. 11 oktober 2016 / 6:06 pm

    Goed idee, doet me er weer aan denken dat ik echt heeel veel basic winter kleding nodig heb..

  2. 10 oktober 2016 / 8:20 am

    Ik ruim regelmatig mijn kast op, of nou ja, eigenlijk gewoon m’n hele kamer haha. Ik ga met Koningsdag alles verkopen!
    Brittany recently posted…MAC lipstick | WhirlMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge