Uitslag: Hoe heb ik 2 weken suikervrij ervaren?

suikervrijHello! Hoe gaat het met jullie? Na vandaag ben ik klaar met mijn challenge om 2 weken suikervrij te eten. Omdat vandaag de U op de planning stond, leek het me de perfecte gelegenheid om jullie mijn uitslag te vertellen! Hoe is het bevallen? Was het moeilijk? Heb ik verschil gemerkt? Wat heb ik gegeten? Dat vertel ik vandaag allemaal!

Was het moeilijk?

Ik vond het heel erg meevallen! In veel artikels die ik hierover las, zag ik dat mensen het heel moeilijk, en veel werk vonden, maar ik heb dat helemaal niet zo ervaren. Van tevoren had ik al een beetje uitgezocht wel ik allemaal wel/ niet kon eten, en hoe ik een beetje kon variëren. Op zaterdag deed m’n moeder dan de boodschappen in één keer, en dan waren we klaar. Binnenkort zal ik nog een paar van mijn favoriete gezonde gerechtjes met jullie delen!

Innerlijke effecten

Laat ik beginnen met hoe ik me voelde/ hoe mijn lichaam voelde tijdens deze twee weken. Het eerste wat mij opviel, was dat ik minder honger had. Dit komt waarschijnlijk omdat ik nauwelijks snelle suikers heb gegeten. Snelle suikers zijn (als ik het goed heb) de suikers die je lichaam heel snel een energieboost geven. Dit is omdat ze snel worden opgenomen en dus niet uitgebreid door je lichaam verteerd hoeven te worden, maar dit zorgt er ook voor dat je weer sneller honger krijgt. Omdat ik nu vooral verse, en volkoren producten heb gegeten heb ik hier wel echt een verschil in gemerkt.

Daarnaast had ik ook minder cravings. De eerste paar dagen had ik nog wel echt zin in iets lekkers na het eten. Een beetje ijs bijvoorbeeld, maar ik heb me ingehouden ;). Uiteindelijk heb ik gemerkt dat ik er nu helemaal niet meer zo’n zin in heb. Ik heb die cravings vervangen door een paar druiven te eten, stukjes bevroren mango, of een plakje Peijnenburg Zero, en ik heb het verder eigenlijk helemaal niet gemist!

Als laatste, wat ik ook niet onbelangrijk vind is dat ik me echt gezonder voelde. Het voelt super goed om de hele tijd een beetje te letten op wat je eet, en om te weten dat je goed bezig bent. Hierdoor zat ik meteen beter in mijn vel en voelde ik me een stuk fitter (maar dit zit misschien een beetje tussen m’n oren, hehe).

Uiterlijke effecten

In eerste instantie merkte ik niet zo veel effecten, maar je bijvoorbeeld je huid verandert ook niet na 2 dagen goed eten. Toch merkte ik na een week wel dat mijn huid er rustiger uitzag. Ik heb van mezelf al niet een hele onzuivere huid, maar toch zag ik wel degelijk een verschil!

Iets anders wat mij na een paar dagen opviel was mijn buik. “Je buik?” Ja, haha! Het klinkt misschien een beetje raar, maar we kennen denk ik allemaal wel dat gevoel dat je buik aan het einde van de dag een beetje is opgeblazen, en je het gevoel hebt dat je never-ever meer in je skinny jeans gaat passen. De afgelopen weken heb ik dat 0 keer gehad. Mijn buik was echt super plat! Dus dat is natuurlijk ook altijd fijn.

Mijn eetdagboekje!

Ik ben super blij dat ik me echt twee weken aan het suikervrije ‘dieet’ heb kunnen houden. Hieronder staat mijn eetdagboek van de eerste week, en de tweede week leek daar eigenlijk heel erg op dus vandaar dat die er niet bijstaat. Op de laatste dinsdag ben ik wel bezweken voor een latte macchiato, en hier had ik zó veel spijt van haha. Ik was daarna echt heel misselijk (waarschijnlijk iets te veel suiker en vet in 1 keer na zo’n lange tijd), dus dat was niet echt een goed idee haha.

eetdagboekje

Zoals jullie zien heb ik niet ALLE suiker geschrapt, maar bij de ‘onvermijdelijke’ producten ben ik wel voor bijvoorbeeld de volkoren variant gegaan, en in plaats van yoghurt at ik kwark.

Hopelijk hebben jullie hier wat aan! Zouden jullie het zelf ook willen proberen?

Liefs,

Share:

10 Comments

 1. Caroline
  21 februari 2016 / 1:02 pm

  ik moest veel te hard lachen om je typefout in groenten op dag 6! :)

   • Caroline
    21 februari 2016 / 1:57 pm

    hahah kan gebeuren toch, leuk dat je antwoord! trouwe volger hier en dat maakt me stiekem heel blij.

 2. 21 februari 2016 / 11:51 am

  Wow, super goed dat je het twee weken hebt volgehouden! Je eetdagboekje ziet er ook lekker uit. Liefs

  • 24 februari 2016 / 3:24 pm

   Dankje! Het was ook echt heel lekker, ik zou denk ik nog wel even zo door kunnen gaan hihi

 3. 21 februari 2016 / 9:41 am

  Ik wil het zelf heel erg graag proberen, maar het lijkt me vooral lastig om chips etc. weg te laten. Ik ben al bezig met trainen, dus dit is zeker iets waar ik naar ga kijken!
  Keybykim recently posted…Victoria’s Secret toilettasMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge