Sunday Inspiration | Architecture

Heyhey allemaal! Deze zondag ga ik het hebben over architectuur! Als ik over architectuur moet nadenken voor school bijvoorbeeld vind ik dat nooit zo leuk maar toch merk ik dat als ik ergens loop best van gebouwen kan genieten! 

 bron                                                                    bron

Mijn favoriete soort architectuur is toch denk ik wel dat oude klassieke zoals ze in Parijs hebben! Juist de gebouwen zijn een grote factor waarom ik zo verliefd ben op Parijs! De mooie ‘versiering’, de schattige balkonnetjes, de typische kleuren van de gebouwen, de bruggen! Wauw! 

 bron                                                                 bron

Hoewel ik dat oude klassieke heel erg mooi vind, kan ik moderne architectuur ook heel erg waarderen! Kijk nou hoe prachtig! Het is misschien een beetje statisch, en het valt wel echt op de tweede plaats of lager. Parijse architectuur staat gewoon op nummer 1, maar toch vind ik dit ook wel wat hebben!

 bron                                                                    bron
Hier weer twee verschillende stijlen naast elkaar. Amsterdam en Rotterdam. Ik vind Amsterdam prachtig! Al die oude sfeervolle gebouwen! Super mooi! Maar als ik in Rotterdam ben wordt ik ook weer helemaal verliefd op de mooie omgeving. Hebben jullie ooit de koopgoot zonder mensen erin gezien? Wauw, ooit op een nationale feestdag als de winkels gesloten zijn, ga ik daarheen om foto’s te maken haha!
Ik denk dat het wel duidelijk is dat ik verliefd ben op Parijse architectuur als je dat zo kan noemen!
Wat voor soort architectuur spreekt jullie aan?

Liefs,
insta bloglovin twitt youtube pinterest facebooksign
Follow on Bloglovin
Share:

8 Comments

 1. 2 november 2014 / 7:31 pm

  Ik vind parijs altijd zo mooi, maar ook rome! (Stiekem vond i kdat het leukste op school vroeger, gebouwen kijken tijdens kunstgeschiedenis haha)

 2. 2 november 2014 / 5:07 pm

  Jaa parijs, oftewel de barok zoals ik bij tekenen leer, is echt mijn favoriete type architectuur. Alles was zo lekker over de top met veel krullen en versiersels, daar hou ik echt van:)

 3. 2 november 2014 / 3:11 pm

  Ik ben ook echt dol op architectuur. Amsterdam, Parijs, Antwerpen, Florence, een paar van mijn favorieten :D!

  Liefs! XX

 4. 2 november 2014 / 3:11 pm

  Leuke inspiratie! Ik was afgelopen week in Rome en de gebouwen daar zijn ook zo gaaf, die geven echt zo'n sfeertje (:

 5. 2 november 2014 / 10:50 am

  Ik houd echt van het oude. Ik vind Amsterdam erg leuk met al die geveltjes. En die balkonnetjes in Parijs zijn zo cute.

 6. 2 november 2014 / 8:15 am

  Wauw, prachtig! Ik hou eerder van de Amsterdam stijl en Parijs ook uiteraard. Later wil ik zo graag in een stad wonen zoals Gent of Brugge, ik woon in België trouwens. Gent blijft nog steeds mijn favoriete stad, volgend jaar ga ik er studeren en ik kan niet wachten om alles te gaan verkennen. De architectuur daar is ook zo prachtig! Wat een leuk artikeltje :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge