Online Shopping Pros & Cons + Favourites

DeathtoStock_Clementine4

Online shoppen is iets wat ik een beetje te vaak doe. Het is nou niet dat ik altijd wat bestel, maar ik kan wel echt hele avonden allemaal webshops afgaan om te kijken naar alle mooie items (waar ik geen geld voor heb ;)).

Persoonlijk vind ik online shoppen heel fijn, maar toch zitten er ook wel een aantal nadelen aan.

Voordelen:

 • Je hebt meteen een goed overzicht van wat de webshop allemaal verkoopt. Je weet precies hoeveel kledingstukken ze hebben. Veel handiger dan in zo’n overvolle winkel rond te lopen met allemaal verborgen hoekjes.
 • Je kan sorteren. Zo heb je alle kledingstukken die in jouw favoriete kleuren zijn, die in jouw maat zijn en de modellen die jij leuk vind in één keer bij elkaar. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je net dat ene kledingstuk mist dat
 • Je bespaart tijd. Je hoeft niet op de fiets te stappen, of de auto te nemen naar de stad, en doordat je een duidelijk overzicht hebt scroll je binnen no-time door de hele collectie. Ook tussendoor hoef je niet naar een andere winkel te lopen, dus bespaar je nog extra tijd!
 • En, het wordt thuis afgeleverd. Even serieus, hoe fijn is dat haha! Ik houd echt van de pakketjesbezorger! Ultieme blijheid als er weer wordt aangebeld en ik zie de TNT bus uit mijn raam. Klein geluksmomentje, dat is toch ook wat waard? ;)
 • Je vindt unieke kleding. Want in bijna elke stad is wel een H&M, Zara, Mango, Bershka en ga zo maar door. Maar ASOS vind je niet in de Kalverstraat hoor ;). Dat is een van de redenen waarom ik zo van online shoppen houd! Dan loop ik tenminste niet in het zelfde rond als de rest van Almere/ Nederland. (#firstworldproblems)

Nadelen:

 • Je kan de kleding niet passen, het blijft dus altijd maar een beetje een gok hoe het kledingstuk gaat vallen, en dat is best lastig…
 • En als het kledingstuk dan niet goed zit, is het retourneren nog een heel proces! Ik vind dat altijd zo lastig om te doen… Ik had 1 keer een kledingstuk dat niet goed zat, maar omdat dat item niet zo duur was heb ik het toen maar gelaten, ik snapte er helemaal niks van haha.
 • Het scheelt misschien tijd, maar je krijgt ook wat minder lichaamsbeweging. Wisten jullie namelijk dat je met shoppen ongeveer 5 calorieën per minuut verbrand? Dat loop je dan wel mis als je lekker op je luie donder door webshops zit te scrollen.
 • Doordat je kan sorteren op jouw voorkeuren blijf je altijd een beetje in dezelfde kleding hangen. Je komt nooit iets tegen wat eigenlijk heel leuk is, ook al zou je het in eerste instantie niet uitkiezen. Bij webshops kijk ik bijvoorbeeld nooit naar de rokjes, maar toen ik een tijdje geleden in de Zara was, liep ik tegen een heel leuk rokje aan, en hij stond ook nog heel leuk! Dat gebeurt niet als je alleen naar specifieke items online kijkt.
 • Heel kort: verzendkosten. Bij bijvoorbeeld de H&M moet je bijna 5 euro aan verzendkosten betalen, maakt niet uit hoeveel je besteedt. Ik vind dat zo jammer, want dat weerhoudt me er echt van om iets te bestellen. Ook bij webshops die ‘gratis verzending vanaf €…’ hebben, weerhoudt het me er toch soms van om iets te bestellen als ik onder die prijs zit. Tip: bestel samen met je vrienden/ vriendinnen/ familie. Zo kom je toch boven de minimumprijs en hoeven jullie allebei/ allemaal geen verzendkosten te betalen!
 • En door die soms belachelijk hoge verzendkosten kan ik dan niet die leuke playsuit bestellen. Het klinkt misschien een beetje zeurderig, het is maar 5 euro, maar ik denk in kleding, dus voor mij is dat dan toch weer een extra shirtje uit de sale bijvoorbeeld, of een bosje pioenrozen :).

Ondanks de nadelen bestel ik toch wel vaak dingen online! Gewoon omdat het makkelijk is, en omdat webshops vaak de kleding hebben die net wat anders is dan wat iedereen draagt. Mijn favoriete webshops zijn:

 • ASOS (geweldige kleding + gratis retourneren)
 • BooHoo (leuke kleding + vaak goede acties)
 • LucLuc (hele fijne items + altijd gratis verzending)

Shoppen jullie liever online, of offline?

Liefs,

insta bloglovin twitt youtube pinterest facebooksign
Share:

7 Comments

 1. 13 juli 2015 / 4:17 pm

  Bij online shoppen is er vaak nog dat je alleen met mastercard en visa kan betalen, waardoor ik dan ook niets bestel. Soms zijn de verzendtijden erg lang. Ik bestel heel erg vaak bij zalando, je moet niets op voorhand betalen, je krijgt het snel en het retourneren is super handig. Wat ik nog een voordeel vind aan online shoppen is dat je het thuis kan passen met verschillende stijlen uit je eigen kast.

 2. 3 juli 2015 / 4:53 pm

  Ik ben het helemaal met je eens! Vooral dat je dan een goed overzicht hebt van wat voor kleding er te koop is in een winkel. Wanneer je echt in een winkel bent, zie je die leuke kleding vaak niet doordat ze in kleine hoekjes zijn verstopt. Xx

 3. 3 juli 2015 / 10:27 am

  Leuk om te lezen! Ik shop wel eens online , maar mijn ouders vinden het maar niks dus moet ik gewoon mee naar de winkel. Asos is een hele leuke shop! :)

 4. 3 juli 2015 / 10:00 am

  Wat een leuk stukje! Ik kijk graag in de webshops om te zien wat er in de winkel te krijgen is (meer als inspiratie dus), want ik shop toch liever in een echte winkel zodat ik direct alles kan passen. Oh en ik vind het altijd heel fijn als ik stofjes even kan aanraken, zodat ik weet hoe ze voelen, dat kan ook niet als je online shopt. MAAR, als je even snel iets nodig hebt en je hebt totaal geen zin om naar het centrum te gaan, dan is online shoppen wel onwijs handig!

 5. 3 juli 2015 / 9:26 am

  Leuk artikel! Ik shop liever in fysieke winkels omdat de stof vaak tegenvalt van producten die ik online bestel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge