Moeiteloos slank/ gezond blijven

moeiteloos gezondJoe! Vandaag gaat mijn laatste weekje school in, whaaat?! De tijd gaat zo snel, niet normaal! Voor we het weten is het ook al weer zomer, zijn jullie al druk bezig met jullie summerbody? Ik zie het in ieder geval al weer overal voorbij komen, daarom leek het me wel leuk om met jullie mijn tips te delen om moeiteloos slank/ gezond te eten of blijven. Natuurlijk ben ik ook geen expert, maar wat tips kunnen nooit kwaad toch?

Eet wat je wilt

Oké, eerlijk, ik let wel een beetje op wat ik eet, maar als ik zin heb in een ijsje neem ik een ijsje. Als ik zin heb in carrotcake neem ik gewoon lekker carrotcake. Juist wanneer je jezelf dingen gaat verbieden, wil je het liever. Mensen hebben nou eenmaal dat ‘instinct’ (als je het zo kunt noemen) dat we dingen willen die we niet kunnen/ mogen hebben. Kijk bijvoorbeeld naar super dure auto’s, of het hele ‘hard to get‘ principe. Het verleidelijke aan een dure auto is dat de meeste van ons het niet kunnen betalen, en dat is ook waarom mensen hard to get spelen. Je bent onbereikbaar voor de ander, waardoor diegene je juist liever wilt (dat is het idee er achter ten minste).

Let op je porties

Je kan zonder schuldgevoel eten wat je wilt, maar let dan wel op hoeveel je neemt. Als je binnen 1 avond een hele bak ijs leeg eet, kan je natuurlijk niet verwachten dat je gezellig moeiteloos op gewicht blijft, en gezond bezig bent. Hiermee bedoel ik ook niet dat je minder moet eten, maar wees er bewust van hoeveel je eet. Schrijf alles bijvoorbeeld op in een eetdagboek, want vaak hebben we niet eens door hoeveel we eten. Even een stukje chocolade hier, een keer extra opscheppen bij het avondeten, het zit hem juist in die kleine dingetjes.

Houd deze dingen in je hoofd

Er zijn nog een paar dingen die ik altijd onthoud. Ik zal ze even opsommen:

 • Sla nooit je ontbijt over!
  Ik weet het, super cliché, maar het is echt belangrijk. Het heet niet voor niks ‘break-fast‘, je doorbreekt een lange vast van iets van 10 uur, dus je moet ontbijten om je spijsvertering weer op gang te krijgen.
 • Drink eerst een glas water!
  Het eerste wat ik doe voordat ik ga ontbijten is een glas water drinken. Dit heeft met het bovenstaande te maken, je lichaam heeft iets van 10 uur geen vocht binnen gehad, dus het is belangrijk om dat aan te vullen, en zo verteerd alles beter.
 • Eet gevarieerd!
  Weer zo’n cliché puntje, maar als je elke dag hetzelfde eet is dat niet echt goed. Wel is het belangrijk om natuurlijk elke dag genoeg groenten en fruit te eten.
 • Neem de tijd om te eten!
  Zoals ik net al schreef, letten de meeste mensen niet echt op wat ze allemaal eten. Alles gaat erin: even een hapje van dit, stukje van dat, en we nemen snel iets mee. Als je gewoon rustig gaat zitten om te eten, besef je ook veel sneller dat je vol zit, en dat voorkomt dat je te veel eet.

Nou dit was wel weer even genoeg voor nu denk ik haha, ik heb nog wel meer tips dus als jullie die graag zouden willen lezen laat dan even een reactie achter!

Slaan jullie wel eens het ontbijt over?

Liefs,

Share:

5 Comments

 1. 19 april 2016 / 3:42 pm

  Ja, dat doe ik eigenlijk ook altijd, zo gezond mogelijk eten maar mezelf ook niet verbieden om eens ’n stukje chocola of ijsje te eten. Het ontbijt sla ik ook nooit over, daarvoor vind ik ontbijt ook veel te lekker ;). Goed artikel Tessa! XO
  Luna recently posted…Let’s createMy Profile

 2. 19 april 2016 / 8:31 am

  Goede tips! Ik ga proberen voor de zomervakantie af te vallen. Hopelijk gaat het met deze tips lukken ;) Liefs
  Claire recently posted…Spring backgroundsMy Profile

 3. 19 april 2016 / 6:44 am

  Ik sla nooit mijn ontbijt over, dan houd ik nog geen half uur vol. Deze post kwam op een perfect moment want net gisteravond besloten dat ik wat gezonder moet gaan eten. Heb ook wel eens gelezen dat het beter is om niet te ontbijten met iets zoets, zodat je de rest van de dag minder trek hebt in zoete dingen. Geen idee of het waar is want ik heb het zelf nooit geprobeerd ;)
  Nynke recently posted…Night skyMy Profile

 4. 18 april 2016 / 5:14 pm

  Ik sla nooooit het ontbijt over. Ik word dan ook wakker met honger meestal. Dat is ook niet altijd zo geweest hoor maar je kunt jezelf zo’n dingen wel aanleren geloof ik. :) En inderdaad, water drinken. Het liefst met citroen-/limoensap erin! Mooie lijst ook, ik ben grote voorstander van eet wat je wilt (met mate)! X
  Stefanie recently posted…A little box of positivity My Profile

 5. 18 april 2016 / 6:54 am

  Ik ga dat glas water erin gooien, ik heb dat al vaker gelezen, en telkens zeg ik tegen mezelf, dat ga ik ook doen, maar ik vergeet het altijd ! Ze zeggen dat citroenwater nog veel beter is!
  Emma recently posted…Appelcrumble met rood fruitMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge