Mijn Zelfbeeld

DSC_0944

Oké, ik vind het best wel moeilijk om dit te schrijven, maar ik wilde echt iets over dit onderwerp schrijven en jullie ervan bewust maken.

Dus, de titel: mijn zelfbeeld. Volgens mij heeft iedereen wel een beetje een vertekend beeld van zichzelf. Het maakt niet uit wat anderen je vertellen, en het is moeilijk om dit te veranderen.

Zelf heb ik het ook. Er zijn van die dagen dat ik me dik voel. Vooral mijn benen en armen dan, ik vind ze echt verschrikkelijk! Maar ik weet dat het niet zo is. Door iedereen die wel eens een (vervelende) opmerking maakt ‘of ik wel te eten krijg thuis’ en dat soort dingen weet ik dat dat beeld van mezelf niet klopt, en gelukkig is het ook gewoon heel soms dat ik van die slechte dagen heb!

Ik merk het ook om me heen dat mensen zichzelf altijd vergelijken met anderen en super onzeker zijn, terwijl andere mensen dat heel anders zien. Zo sprak ik bijvoorbeeld met mijn oma die mij vertelde dat ze haar benen helemaal niet mooi vindt, omdat haar huid niet meer zo egaal is, maar ik vind juist die tekenen van ouderdom iets speciaals en moois aan haar geven.

Of vriendinnen van mij die bepaalde kleding niet dragen, of zich onzeker voelen omdat ‘jullie toch veel dunner zijn’. Ik voel me dan zo machteloos, want het is moeilijk om dat uit iemands hoofd te praten (en ondertussen denk ik zelf natuurlijk weer aan mijn ‘dikke’ benen…).

Ik weet dus wel zeker dat ik niet de enige ben die een ander beeld van zichzelf heeft dan anderen van mij hebben. Iedereen is wel onzeker over zichzelf, en op zich kan dat gewoon gebeuren, het is menselijk, maar zorg er voor dat het niet te erg wordt of dat het je leven gaat beheersen. Je denkt zelf altijd kritischer over jezelf dan hoe anderen jou zien.

Waar zijn jullie onzeker over?

Kusjesss,

insta bloglovin twitt youtube pinterest facebooksign
Share:

11 Comments

 1. 24 juni 2015 / 10:14 pm

  Ik begrijp je! Alleen als er iets is waar je je geen zorgen over hoeft te maken ik bedoel ze zien er super goed uit!

 2. 16 juni 2015 / 9:21 pm

  Aah, ik herken het wel hoor. Ik ben hartstikke tevreden met hoe dun ik ben maar ik vind mezelf nou niet de mooiste persoon en vooral mijn huid die onzuiver is..

 3. 16 juni 2015 / 10:08 am

  ik ben onzeker over mijn buik maar omdat ik meestal smaller ben dan de meeste meiden mag ik niet klagen. Super vervelend.

 4. 16 juni 2015 / 9:47 am

  Ik herken het hoor. Ik zeur er ook vaak over. Ik doe aan wedstrijd hardlopen en daar Zie je veel afgetrainde meiden rondlopen. Ik heb aanleg voor spieropbouw, dus ik heb wat dikkere bovenbenen dan gemiddeld bij zulke atleten. Het is wel allemaal keihard spiermassa, maar ik maak me er ook vaak druk over of anderen dat ook zien en snappen.. Trouwens wel onbeschoft als mensen aan je vragen of je thuis wel te eten krijgt, beledigend naar je ouders toe ook!
  X Wilmke

 5. 16 juni 2015 / 8:35 am

  Helemaal gelijk! Zelf vind ik dat ik brede heupen en dikke bovenbenen heb.

 6. wendyvansoest
  16 juni 2015 / 12:40 am

  Helemaal mee eens! Ik denk dat iedereen wel ergens onzeker over is en zelf maak je het altijd groter dan dat het is. Ik zelf ben erg onzeker over mijn neus en buik. Aan mijn buik kan ik iets doen en dat is sporten dus ik mag van mijzelf daar niet over klagen. Alleen mijn neus die vind ik gewoon te groot, haha. Terwijl andere dat weer niet vinden. Zo heeft iedereen wel iets, maar zoals je al aangeeft er niet te vaak bij stil staan en je mooiere punten meer laten zien :)

  XxX
  http://www.wendyvansoest.com

 7. 15 juni 2015 / 9:52 pm

  Stoer zeg dat je hier een post over schrijft! Ik ben vaak onzeker over mijn blog, vergelijk mezelf veel met anderen die véél leuker en interessanter zijn dan ikzelf…
  Maar dan probeer ik het altijd weer om te draaien en te kijken wat ik bereikt heb en hoe blij ik ben met de mensen die er voor me zijn!
  X Emma

 8. 15 juni 2015 / 5:57 pm

  Iedereen heeft wel zijn eigen onzekerheden. Als je weer eens onzeker bent moet je naar de mooie dingen kijken waar je trots op bent, dat zal zeker helpen! :)

 9. 15 juni 2015 / 5:46 pm

  Aah, iedereen is wel eens onzeker. Ik ook vaak, ik heb zoveel kleren. Maar dan wil ik iets aan wat ik normaal niet draag ,en dan ben ik onzeker en pak ik toch maar iets ouds & vertrouwd haha.. En in bikini voel ik me ook ALTIJD onzeker, maar dat heeft iedereen toch wel?

 10. 15 juni 2015 / 8:06 am

  Super goed van je dat je dit op je blog durft te zeggen!! Ik denk dat iedereen wel eens onzeker is en daar is niks mis mee <3

 11. 15 juni 2015 / 7:14 am

  Ik ben over heel erg veel dingen onzeker… En die ga ik ook niet allemaal opnoemen, maar ik vind het hartstikke knap dat je hier een blogpost over schrijft! Liefs, Klaske

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge