Let’s discuss: angsten en dromen

IMG_0770

Angsten, we hebben ze allemaal. Ik ben bang voor kikkers en vogels, maar er zijn ook andere angsten die een grotere invloed op ons leven hebben. Wat ik altijd heel zonde vind, is wanneer angsten in de weg van onze dromen komen te staan, en dat is precies waar ik het in deze post over wil hebben :).

Ik ben heel lang bang geweest om alleen te zijn. Zo vond ik het bijvoorbeeld verschrikkelijk als mijn vriendinnen op het laatste moment afzegden om samen te fietsen, omdat ik dan alleen moest gaan. Of alleen al de gedachte dat ik in mijn eentje met de bus of trein moest gaan gaf mij al buikpijn. Dit zorgde ervoor dat ik dat soort situaties altijd ontweek, maar hierdoor heb ik best wat dingen gemist. Leuke afspraakjes, belangrijke meetings, en mooie kansen. Super zonde! Sinds mijn ouders zijn gescheiden ben ik hier overheen gekomen. Aangezien mijn vader in Amsterdam woont, en mijn moeder niet altijd tijd heeft om mij overal heen te brengen, werd ik genoodzaakt om veel vaker alleen op de trein of de bus te stappen. De eerste keer dat ik alleen met de bus moest wilde ik echt huilen, ik vond het zó eng.

Als ik hier achteraf op terugkijk begrijp ik er niks van. Inmiddels ben ik al zo gewend aan het openbaar vervoer, zelfs in mijn eentje in de metro in Parijs maak ik me niet meer druk. Het is super fijn dat ik nu overal heen kan. Ik kan makkelijk nieuwe mensen ontmoeten (blogvriendinnetjes!), vaker familie opzoeken, en ik ben onafhankelijker geworden.

Zoals jullie weten is één van mijn grootste dromen om de wereld over te reizen. En er gaat nou eenmaal niet altijd iemand zijn die met mij meewilt, dus misschien dat ik ook wel eens in mijn eentje een reis ga maken. Als ik daar een jaar geleden aan had moeten denken was ik waarschijnlijk al flauwgevallen bij de gedachte alleen. Als ik er nu aan denk, heb ik er meteen zin in haha! Het lijkt me zó tof om alleen te reizen. Een nieuw avontuur, je leert nieuwe mensen (en jezelf beter) kennen, yes please.

Wat ik hiermee wil vertellen is dat het zonde is om je dromen op te geven omdat je bang bent. Ik ben zo blij dat ik over mijn angst heen ben om alleen te zijn. Anders had ik deze droom nooit kunnen waarmaken (ook al kan dat sowieso natuurlijk pas over een tijdje). Ja, er zullen enge dingen op je afkomen, maar het is het niet waard om alleen daarom je droom te laten gaan.

Stel: je wilt heel graag voor een tijdje naar het buitenland verhuizen, maar je bent bang om belangrijke dingen in Nederland te missen, of dat je bij terugkomst helemaal geen contact meer hebt met je vrienden. Of misschien wil je heel graag een acteeropleiding doen, maar ben je bang om te falen. Zulke dingen moet je laten gaan. Natuurlijk is het moeilijk om over dat soort angsten, of ongerustheden heen te komen, maar het is super zonde als je daardoor niet kan doen wat je het liefste wilt.

Dat was weer even een kleine peptalk by Tessa ;). Waar zijn jullie bang voor? En hebben jullie je daar wel eens door laten tegenhouden?

Liefs,

Share:

1 Comment

  1. Anneke
    15 februari 2016 / 8:39 am

    Goedemorgen zonder zorgen wat een WIJZE INZICHTEN.
    ELK NADEEL HEEFT EEN VOORDEEL.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge