“Met zulke kleding vraag je er gewoon om”

IMG_0289Een tijdje geleden zat ik samen met een paar mensen uit mijn klas te praten, en op een gegeven moment ging het over een meisje op onze school. We hadden het over haar kleding, waarop een jongen zei: “Ja, maar als je zulke kleding draagt vraag je er gewoon om.” Ehm, wat? Ik vind dit zoiets belachelijks, maar het gaf wel meteen een goed idee voor mijn nieuwe ‘Let’s discuss’, dus bij deze.

Bij ons op school is er een meisje die bijna altijd dezelfde legging draagt. Strak, high waist en dan met een crop top of een trui in haar legging. Als gevolg hiervan zijn er veel jongens (en sowieso mensen) die naar haar bil kijken of er iets over zeggen zoals ‘slet’. Laatst werd ze daar een keer boos om, en dat snap ik best. Die jongen uit mijn klas vond dat dus stom omdat “Ze er gewoon om vraagt met zulke kleding.” Ik vond dat zo’n stomme opmerking.

Nee, ik zou het zelf niet uitkiezen, maar andere mensen vinden mijn kledingkeuze weer stom, tja, zo gaat dat nou eenmaal. Maar als ik super vrolijke en kleurrijke kleding draag is het toch ook niet nodig om mij meteen hippie te noemen. Ik draag bijvoorbeeld super veel zwart, ben ik dan meteen gothic of depressief?

Natuurlijk lokken outfits altijd reacties uit, hier kom je niet onderuit. De één gaat het leuk vinden, de ander saai, en nog iemand anders vind het misschien weer juist too much. Toch vind ik het belachelijk dat we mensen daarop beoordelen. Dit gaat deels onbewust, en dat is oké, we hebben allemaal onze eigen mening, en er is niks mis mee om op een normale manier te zeggen wat je ergens van vindt. Maar om bewust iemand af te kraken of te beoordelen op wat hij/ zij draagt is gewoon stom.

Het zou toch veel fijner zijn als we allemaal kunnen dragen wat we willen, en accepteren dat er verschillende mensen zijn met verschillende smaken/ meningen/ gewoontes. Nu gaat het alleen om de keuze van je outfit, maar eigenlijk is dit in meerdere gevallen een probleem.

Wat ik met dit artikel wil zeggen, is dat we dingen gewoon wat meer moeten relativeren. Als dat meisje zich goed/ mooi voelt in haar legging is dat super voor haar, wie zijn wij om daar wat over te zeggen of haar daarmee te pesten?! Hetzelfde geldt voor meningen over andere dingen. Wat voor jou belachelijk lijkt, kan voor iemand anders juist heel normaal zijn en dat is oké. Het is niet nodig om altijd je gelijk te halen of de ander meteen neer te halen omdat zijn/ haar mening niet overeenkomt met die van jou.

Zo, dat was weer even een preek by LucyTess (als je zin hebt ik meer preken van mij, vind je die hier). Ik vind het altijd interessant om dit soort artikels te lezen, omdat jullie er meestal ook veel op reageren.

Wat vinden jullie hiervan? Als je altijd strakke leggings als een broek draagt, lok je dan bepaalde reacties uit? Ik ben super benieuwd!

Liefs,

Share:

6 Comments

 1. Elina
  24 april 2016 / 6:32 pm

  Hoewel ik het met je eens bent, vind ik wel dat als je bewust bepaalde kleding draagt waarvan je weet dat je daar bepaalde reacties van krijgt, niet gek moet op kijken/heel boos moet worden. Niet om het pestgedrag goed te praten (absoluut niet!!), maar je weet gewoon dat zo’n rot opmerking dan kan komen.

 2. 24 april 2016 / 12:17 pm

  Tuurlijk moet iedereen kunnen dragen wat diegene wil, daar kunnen anderen niks over zeggen. Maar goed, we weten allemaal wel dat je geen goed imago krijgt door een legging en een crop top te combineren..

 3. 24 april 2016 / 9:28 am

  Ik ben het helemaal eens met je hoor! Mensen hebben altijd wel een mening klaar, zo irritant.

 4. 24 april 2016 / 7:24 am

  Zelf vind ik een legging als een broek dragen echt een don’t draag dan skinny jeans die geveb hetzelfde effect maar je hebt wel zakken. Verder vind ik dat sowieso wij meiden gewoon moeten kunnen dragen wat we willen zonder dat we een slet, hippie en alles genoemd worden wij willen ook gewoon ons fijn voelen in onze kleding.

 5. 24 april 2016 / 6:52 am

  Zelf ben ik niet van leggings als broek dragen omdat het zo strak om je bil zit. Als iemand er zelf prettig bij voelt dan moet diegene dat ook doen, maar wanneer je altijd leggings en crop tops draagt lok je wel ‘iets’ uit bij jongens waardoor ze je echt als slet gaan zien. Ik vind dat meiden zelf die keuze moeten maken maar ik weet dat de meeste jongens uit mijn omgeving er hetzelfde over denken als die jongen uit jouw klas.
  Nynke recently posted…Night skyMy Profile

 6. 24 april 2016 / 6:47 am

  Weer een erg goed geschreven artikel! Ik ben het ook helemaal met je eens, onbewust oordeelt iedereen op uiterlijk natuurlijk. Maar ik vind niet dat als je je toevallig net iets anders kleed dan de meeste dat je dan zulke opmerkingen uitlokt. Iedereen doet zijn eigen ding en dat moeten we accepteren. Het is toch juist heel leuk als iedereen alles een beetje anders doet, anders wordt het leven zo saai.
  Ilah recently posted…What I bought at The Body ShopMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge