How to | Klaarmaken binnen 10 minuten?!

klaarmaken binnen 10 minutenHi allemaal! Hoe is het met jullie? De vakantie is al weer bijna afgelopen, super snel gaat zo’n week. Ik heb geen vakantie gehad (want uni), maar toch is de week voorbij gevlogen. Om uit dat vakantiegevoel te komen en weer in het schoolritme te komen kan best lastig zijn, daarom leek het me wel leuk om weer eens een ‘how to‘ te schrijven, namelijk: klaarmaken in 10 minuten! Voor alle laatkomers onder ons (en ja daar val ik ook onder…).

Voorbereiding

Allereerst: vaak weet je van jezelf wel of je snel of langzaam op gang komt in de ochtend. Als je moeilijk je bed uitkomt, of altijd net iets te lang door je telefoon blijft scrollen, kun je daar al rekening mee houden. Pak bijvoorbeeld de dag van tevoren alvast je spullen, maak iets te eten wat je meteen mee kunt nemen en zorg dat je wekker wat eerder staat. En dan nu het plan voor de volgende ochtend! ;)

Stap 1: Leer snel te douchen

Het moeilijkste aan snel klaarmaken als je het mij vraagt, is douchen. Ik kan zo een half uur onder de douche staan, vooral als het zo koud is buiten. Heerlijk die warmte! Maar als je haast hebt, moet je leren om snel te douchen. Spring onder de douche, haar in een staart, snel wassen en dan de even doorzetten, en de douche weer zo snel mogelijk uitzetten.

Stap 2: Heb een outfit to-go

Dit is waarschijnlijk de belangrijkste tip. Het is super handig om een outfit to-go te hebben. Nu vraag je je misschien af wat dat is, nou een outfit die je kunt aantrekken als je een kledingcrisis hebt, of als je zoals in dit voorbeeld haast hebt. Zo’n outfit kun je gewoon bedenken, zodat je hem altijd klaar hebt staan. Hier gaf ik wat voorbeelden van een outfit to-go! Als je dan haast hebt pak je die combinatie en klaar is kees! Outfit in a minute.

Stap 3: Kies een essentieel make-up product

Als je normaal in de ochtend aardig wat tijd nodig hebt voor je make-up routine, gaat dat niet binnen deze 10 minuten passen natuurlijk. Kies daarom één product waar je echt niet zonder kunt, voor mij is dat bijvoorbeeld wenkbrauwpotlood. Deze kun je dan thuis opdoen, de rest kun je eventueel meenemen om later bij te werken, maar door in eerste instantie maar 1 product te gebruiken bespaar je al heel veel tijd!

Stap 4: Ontbijtje on the go

Oké, normaal is het belangrijk om even de tijd te nemen om te ontbijten (want ontbijt is belangrijk!), maar als je écht haast hebt, is het handig om de dag van tevoren bijvoorbeeld al wat klaar te maken (omdat je waarschijnlijk van jezelf dan al weet dat je altijd te laat komt) of zorg dat je iets in huis hebt wat je altijd mee kunt pakken, zoals bijvoorbeeld een Breaker!

Komen jullie vaak te laat? En lukt het jullie dan om te klaarmaken binnen 10 minuten?

Liefs

Share:

3 Comments

  1. 21 oktober 2016 / 8:00 am

    Toen ik nog naar school ging kwam ik echt standaard te laat. Sinds ik werk gaat het best goed, al moet ik zeggen dat ik het in de zomer makkelijker vind om op tijd te komen.
    Nynke recently posted…Boekarest • travel guideMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge