Instagram hacks om meer volgers te krijgen!

instagram hacks

Het is geen geheim dat ik best wel verslaafd ben aan Instagram. Ik vind het gewoon zo leuk om naar alle foto’s te kijken, om te zien waar iedereen mee bezig is en om zelf ook een mooie feed te creëren. De laatste tijd heb ik aardig wat volgers er bij gekregen in een korte tijd, en aangezien Instagram ook maar blijft groeien leek het me wel een goed idee om met jullie mijn tips voor Instagram te delen!

Een mooie feed is alles

Instagram draait natuurlijk om foto’s. De belangrijkste Instagram hack is dus ook om mooie foto’s te posten. Zorg er voor dat je foto’s helder en van goede kwaliteit zijn, en een beetje interessant is ook wel fijn. Er is heel veel dat wordt gewaardeerd op Instagram, maar foto’s van je gebroken nagel halen niet een record aantal likes ;). Natuurlijk hoef je niet het perfecte nep-leven te creëren, maar ik vind het persoonlijk gewoon het leukste om alle hoogtepunten, en leuke/ mooie momentjes te delen. Deel momenten waar je zelf gelukkig van wordt. Bijvoorbeeld een foto van je lievelingsoutfit, een prachtig uitzicht, of wanneer je make-up fleeky zit! Als je het zelf waardeert zal dat enthousiasme overslaan op andere mensen, en zullen zij het sowieso ook waarderen!

Als al je foto’s dan ook nog eens mooi bij elkaar passen is het al helemaal perfect! Volgens mij baseert 90% van de Instagram gebruikers hun follows op hoe iemands feed er uit ziet. Natuurlijk volg je de mensen die je persoonlijk kent automatisch, maar onbekenden kijken eerst naar je feed, dus het is heel goed als die mooi georganiseerd is! Zelf maak ik altijd een soort planning in de app UNUM, dan kan je van te voren al zien hoe het bij elkaar staat!

Wees sociaal

Instagram is een sociaal medium. Je moet dus ook sociaal zijn om een beetje op te vallen. Plaats reacties onder andermans foto’s en beantwoord de mensen die op jouw foto’s reageren. Zo val je op bij mensen, geven ze je account een bezoekje, gaan ze je aardig vinden en misschien wel volgen! Het slimste is om op foto’s te reageren van accounts die een beetje dezelfde feed als jij hebben, want die volgers zijn dan waarschijnlijk ook in jou geïnteresseerd!

Volg mensen met dezelfde doelgroep

Om even door te gaan over contact leggen met mensen die dezelfde soort feed hebben: het is ook goed om dit soort mensen te volgen! Zo kun je zien wat voor mensen op hun accounts reageren, je kunt misschien inspiratie opdoen, en je maakt jezelf bekend binnen een bepaalde niche. Wat ook fijn hier aan is, is dat je elkaar kunt helpen. Zo plaatste ik een tijdje geleden tegelijk met een andere Instagrammer een YouTube video online. Via DM sproken we af om elkaar te promoten, en dat hielp zeker bij mijn views! Super leuk toch?!

Post regelmatig

Wat ik heel erg heb gemerkt, is dat het belangrijk is om regelmatig te posten. Zo komt jouw account steeds even langs als mensen door hun feed scrollen, en weet je zeker dat mensen je niet vergeten. Als je bijna niks post gaan vooral de mensen die je niet persoonlijk kennen je heel snel ontvolgen omdat ze toch denken dat je inactief bent, en dan is het natuurlijk niet echt zinvol om iemand te blijven volgen.

Zijn jullie ook zo verslaafd aan Instagram? En hebben jullie nog andere Instagram hacks?

Liefs,

18 Comments

 1. 28 augustus 2017 / 12:18 pm

  Jep, complete addict hierzo ;) Alleen ontvolgen de laatste tijd net zoveel mensen dan dat er volgen dus dat schiet niet echt op, maar goed..
  Emma recently posted…Een schrijfsel over schrijvenMy Profile

 2. 26 oktober 2015 / 5:15 pm

  Ik ben ook een Insta addict en soms mag het echt wat minder. Verder ben ik het volkomen met je eens en verwijder ik regelmatig een foto omdat het dan net niet feedwaardig is. Liefs
  Claudia recently posted…HerfstwensenMy Profile

 3. 25 oktober 2015 / 7:28 pm

  Heerlijk artikel! Hier nog een IG verslaafde :P I love it! En ik kan geen dag zonder te kijken of iets te posten, hihi!

 4. 24 oktober 2015 / 4:39 pm

  Handige tips! ga ze zeker proberen toe te passen om mijn nieuwe blog te promoten. Al vind ik het eerlijk gezegd soms best lastig om met een drukke baan en twee kleine kinderen (1 en 2.5 jaar) mijn best te doen om goede foto’s te maken. Vooral als ik een foto met de kinderen erop wil maken = ze bewegen constant haha (logischhh!)
  Groceries Glossy recently posted…Producttest: bevroren avocadostukjes AHMy Profile

  • 24 oktober 2015 / 10:35 pm

   Hahah, ja herken ik… Ik vind het ook moeilijk om steeds maar leuke foto’s te blijven maken, maar het is het zeker waard, vooral als je je blog ook wilt laten groeien :)

 5. 23 oktober 2015 / 4:54 pm

  Heel handig! Ik zou wel zo’n Instagram pro met mooie feed willen zijn, maar ik post veel te onregelmatig en moet ook wat vaker bij anderen reageren, denk ik. Maar ik doe mijn best ;) X
  Luna recently posted…Nieuw hoesje van CaseAppMy Profile

 6. 23 oktober 2015 / 1:12 pm

  Jaa, Instagram is zo leuk (: Ik probeer ook echt een mooie feed te houden, maar wil ook wel echt mijn eigen foto’s posten!
  Hillene recently posted…Recept | AppelroosjesMy Profile

 7. 23 oktober 2015 / 8:54 am

  Ik vind Instagram geweldig! Helaas lukt het me niet om regelmatig te posten, ik werk 6 dagen in de week en ik maak dan niet elke dag iets interessants mee, haha.

  • 24 oktober 2015 / 10:36 pm

   Jaa, precies! Ik haal vaak oude foto’s terug, want als ik 5 dagen per week op school zit valt er ook niet echt veel leuks te posten. Maar blogfoto’s zijn natuurlijk ook altijd goed om te posten! :D

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge