Important life lessons from 2015

DSC_0644

Gelukkig nieuw jaar! Waarschijnlijk worden jullie de afgelopen dagen en vandaag overspoeld met tientallen artikels over goede voornemens. Ik wilde deze keer wat anders doen, want waarom zou je wachten tot het nieuwe jaar om je ‘leven te verbeteren’? Dat kan toch elke dag. Daarom leek het mij wel leuk om het nieuwe jaar te beginnen met dingen die ik door de jaren heen heb geleerd.

EN: Happy new year! You’ll probably be overwhelmed with all the ‘New Year’s Revolutions’ posts, so that’s why I decided to do something different. I wanted to share the life lessons that I’ve learned during the past years, so let’s start! The first point is: not everyone’s going to like you, or treat you friendly and you cannot always be nice. I find this really difficult because I always try my best to be kind to everyone, and I always want everyone to like me. Now I’ve realized that that is impossible, and that’s okay (I guess, lol). My second lesson is: don’t care about society. Just do what feels good, and makes you happy! The last one is: If you work for it, you can achieve it. I know this one is very cheesy, but it’s so true! It feels so good, and it also gives me extra motivation to work for the things I want. 

Niet iedereen gaat je aardig vinden, of aardig behandelen, en je kan ook niet altijd aardig zijn

Oké, ik begin maar meteen met deze omdat ik dit een moeilijke vind. Ik probeer eigenlijk altijd zo aardig mogelijk tegen iedereen te zijn, want waarom zou je dat niet doen? Het liefste wil ik natuurlijk ook dat iedereen mij mag, maar dit is echt onmogelijk. Er zijn nou eenmaal altijd mensen die je niet mogen, hoe aardig je ook tegen ze doet en dat vind ik best stom. Daarnaast heeft mijn ‘aardigheid’ me ook in lastige situaties gebracht. Zo vind ik het heel moeilijk om ‘nee’ tegen iemand te zeggen of iemand af te wijzen omdat ik diegene niet wil kwetsen en soms zijn er van die mensen die mij dan heel leuk en aardig vinden, terwijl ik diegene juist vervelend vind. Het probleem is dan weer dat sommige mensen verkeerde signalen daaruit halen en dat wil ik ook niet. Mijn vrienden zeggen heel vaak tegen me dat ik wat ‘gemener’ moet worden, maar dat vind ik echt lastig, haha. Inmiddels snap ik wel dat je natuurlijk niet altijd leuk tegen iedereen kan doen.

Maak je niet druk om de ‘maatschappij’

In onze maatschappij zijn er zo veel dingen die goed of slecht zijn. Het is mooi als je dun bent, dan moet iedereen juist weer wat voller worden. Je hoort je niet zo te gedragen, maar doe dit. Of je hebt echt niet geleefd als je dat niet hebt gedaan. Als je je met al deze dingen bezig gaat houden wordt je nooit gelukkig, en sterker nog, dan kan je volgens mij nooit iets goeds doen. Doe gewoon wat voor jou goed voelt!

Als je iets echt wilt kun je het ook

Dit is zo’n standaard quote, maar afgelopen jaar heb ik gemerkt dat het gewoon echt waar is. Als je hard werkt kan je heel veel bereiken. Zo heb ik bijvoorbeeld gemerkt dat de posts waar ik de meeste aandacht aan besteed ook vaak de populairste zijn. Als ik veel mooie foto’s op Instagram post, zie ik mijn volgers en likes meteen omhoog schieten, als ik hard leer voor toetsen en goed bij ben met huiswerk zie ik dat ook terug in m’n resultaten. Het heeft een beetje te maken met prioriteiten stellen en heel goed plannen, maar voor mij is het duidelijk geworden dat als je ergens hard voor werkt, je er uiteindelijk ook komt, en dat geeft super veel motivatie voor nieuwe dingen die ik wil bereiken en doen.

Ik ben heel benieuwd welke lessen 2015 jullie heeft meegegeven? :)

Liefs,

Share:

5 Comments

 1. 3 januari 2016 / 7:38 am

  Toffe post Tessa, en ik kan me grotendeels ook wel vinden in je punten! Zelf heb ik ook heel erg geleerd om los te laten, en dat echt niet alles helemaal op en top perfect hoeft te zijn, en dat dat ook niet altijd kan. Dat is mijn belangrijkste les denk ik :) Goed nieuwjaar gewenst! <3

 2. Anneke
  2 januari 2016 / 10:18 pm

  Lieve Tessa, ik kan mij erg vinden in jouw stellingen.
  Sommige dingen zijn erg moeilijk om in praktijk te brengen omdat ,dat wat het beste is
  om.te doen niet altijd bij je karakter past.
  Wel is het zo dat je al heel ver bent met het bewust worden.
  Ik ben al 70 en heb al heel lang kunnen leren.
  Elke keer begin ik van voor af aan met proberen beste te doen.
  Niet iedereen kan jou aardig vinden dat is zo, maar als je jezelf maar aardig
  blijft vinden.
  Zo blijft de spiegel fijn om in te kijken.
  We blijven leren .
  XX

 3. 2 januari 2016 / 7:37 pm

  Mooi, heel mooi ja. Klopt inderdaad wel wat je zegt. Wat kan het toch bekrompen zijn.
  Laura recently posted…YORK .03My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge