Ik heb jullie hulp nodig!

alleen reizenEen beetje een andere post dan normaal, deze keer geen inspiratie of tips, maar ik heb jullie hulp nodig! Ik wil in de vakantie namelijk heel graag iets ‘groots’ doen. Omdat ik dit jaar eindexamen doe heb ik echt een extreem lange vakantie, en daar wil ik natuurlijk optimaal gebruik van maken. Zo kwamen er een paar dingen in mijn hoofd, maar nu loop ik een beetje vast, en aangezien ik met mijn blog best veel mensen bereik, leek het me wel een goed idee om jullie hulp te vragen!

Wat bedoel ik met “iets groots”? Ik heb een beetje het gevoel dat ik al te lang stilsta. Ik ga naar school, ga naar dansen, blog een beetje, spreek wat af met mensen, maar het is tijd voor iets nieuws. Daar is de vakantie dus de perfecte gelegenheid voor leek mij. Ik heb alle tijd, een aardig bedrag gespaard, en ik heb echt zin om iets te doen.

Maar wat bedoel je nou met iets groots? Sorry, ik draai er een beetje omheen. Anyways, wat ik dus heel graag wil doen is bijvoorbeeld een grote reis maken. In eerste instantie zou ik een maand door Europa gaan reizen met 2 van mijn beste vriendinnen, maar dat gaat wegens omstandigheden niet door. Toch had ik me er heel erg op verheugd, en daarom wil ik het plan alsnog doorzetten. Zo zat ik er dus over te denken om alleen op reis te gaan! Plannen die in mijn hoofd opkwamen waren:

 • Een maand (of twee weken) in mijn eentje interrailen door Europa
 • Voor een langere tijd in Parijs verblijven en daar bijvoorbeeld tijdelijk werk zoeken
 • Een taalcursus volgen in het buitenland (hier zie ik nu eigenlijk al een beetje vanaf)
 • Vrijwilligers werk doen
 • Ergens als au pair aan het werk gaan

Waarom ik nou jullie hulp nodig heb? Ik ben heel erg nieuwsgierig of er tussen jullie personen zitten die een van deze dingen al een keer hebben gedaan, of meegemaakt, of misschien hebben jullie nog wel een andere super toffe optie, dat zou ik heel leuk vinden om te horen!

Wat ik gewoon graag wil doen is iets waar ik trots op kan terugkijken. Iets wat misschien wel ‘lifechanging‘ is, of iets wat mij nieuwe inzichten geeft. Dus brand los! Hoe kijken jullie hier naar? Hebben jullie zelf wel eens zoiets gedaan? Ik ben heel erg benieuwd!

Natuurlijk alvast heel erg bedankt voor het lezen van dit artikel, en wie weet je reactie :)

Liefs,

Share:

12 Comments

 1. 12 maart 2016 / 11:14 am

  Mijn moeder heeft toen ze jong was als au pair gewerkt bij een gezin in Parijs. Ze had de tijd van haar leven en de voordelen zijn nog steeds te merken. Mijn moeder spreekt heel goed Frans en ze heeft nog steeds goed contact met haar voormalige oppaskinderen die inmiddels volwassen zijn. De combinatie van geld verdienen en de taal leren is volgens mij echt geweldig. Liefs,
  Iris Camera recently posted…Het scheepvaart museumMy Profile

  • 12 maart 2016 / 6:15 pm

   Ah wat een leuke reactie! Het lijkt me inderdaad een hele goede combinatie. Dit haalt mij ook wel een beetje over omdat ik in eerste instantie een beetje twijfelde over het au pair zijn, aangezien je ook wel eens hele stomme dingen hoort… Super leuk om te horen dit, dankje!

 2. 11 maart 2016 / 7:51 pm

  Oh, wel een erg tof idee vind ik! ( : Ik kan alleen maar toekijken op jouw avontuur want ik heb hier totaaaal geen ervaring mee. ik weet zeker dat je de juiste keuze zal maken! ( :
  Britt • Annebrittures recently posted…outfit • je m’en fousMy Profile

 3. 11 maart 2016 / 4:45 pm

  Super leuk dat deze ideeën je leuk lijken, het is inderdaad een lastige keuze! Waarom probeer je het niet met elkaar te combineren? Bijvoorbeeld naar Parijs gaan, daar een taalcursus doen en werken als au pair. Liefs

 4. Amber de Been
  11 maart 2016 / 1:45 pm

  Hoi Tess,

  Het klinkt allemaal supertof :) Sowieso lekker iets gaan doen.

  Ik heb zelf na mijn eindexamen 2 maanden in mijn eentje gereisd en dat was een hele bijzondere ervaring. Ik was toen ook nog 17 en dat is op zich goed te doen, wel fijn om naar landen te gaan waar je de taal goed kent en soms komen er wat praktische dingen bij kijken zoals toestemming van je ouders (ik had gewoon standaard een brief in mijn tas met handtekening van mijn ouders dat ze wisten wat ik aan het doen was haha). Maar gewoon nieuwe mensen en nieuwe culturen ontdekken heeft me zoveel opgeleverd, ik zou die reis voor geen goud willen ruilen!

  Taalcursus heb ik anderhalf jaar geleden gedaan, ook heel leuk maar wel anders. Ik ben zelf een maand in Salamanca en een maand in Barcelona geweest. Je zit dan wel echt op school en in het weekend kun je leuke uitstapjes maken. Dit is heel leuk als je voor de taal en het uitgaan bijvoorbeeld wil gaan, maar je zit hier vaak ook met veel andere Nederlanders en zult dus wat minder van de echte cultuur en locals leren kennen.

  Interrailen staat zelf bij mij voor deze zomer op de planning haha, dus mocht je een beetje dezelfde route hebben en even willen meeten dan kan dat altijd :D

  Verder zie ik jou ook echt wel met al je modedingen lekker in Parijs rondlopen (misschien kun je daar als au-pair werken? Kun je het meteen combineren).

  Vrijwilligerswerk is wat lastiger, je moet dan echt goed bedenken wat je wilt en ook beslissen wat je terug wilt geven aan de community denk ik. Er zijn wel een aantal vriendinnen van mij vrijwilligerswerk gaan doen na ons eindexamen en die hebben er veel van geleerd en heel erg genoten. Maar je moet wel bedenken dat werk in een weeshuis bijvoorbeeld heel leuk klinkt, maar voor die kinderen is het juist heel fijn als iemand echt langere tijd bij ze is. Dus als je daar een maand bent en dan weer weg gaat, kan dat soms meer kwaad doen dan dat je ze daadwerkelijk helpt. Dan heb je misschien zelf wel veel geleerd maar niet echt geholpen daar als je snapt wat ik bedoel.. Met natuurprojecten etc is dat natuurlijk heel anders, maar dat zou ik wel meenemen in je beslissing.

  Oke heel lang verhaal haha, hoop dat je er wat aan hebt!
  xxxx

 5. 11 maart 2016 / 9:26 am

  Tof dat je zoiets wil gaan doen! Zelf lijkt het me geweldig om door Europa te gaan interrailen. Of een talen cursus volgen. Een vriendin van me in afgelopen weekend naar Spanje gevlogen om daar 3 maanden Spaans te leren. Tot nu toe heeft ze het super. Volgens mij is het geweldig om een langere tijd in een bepaalde stad te leven als ‘student’. Ben nu al benieuwd wat je gaat doen! :)
  Janne recently posted…OUTFIT | Polka DotsMy Profile

  • 12 maart 2016 / 6:20 pm

   Ja precies, het lijkt mij ook heel tof om echt een tijdje ergens te verblijven omdat het dan echt voelt alsof je daar een beetje woont! Maar aan de andere kant trekt dat rondreizen me ook weer heel erg, haha. In ieder geval bedankt voor je reactie!

 6. Judith
  11 maart 2016 / 7:16 am

  hoi Tessa, ik heb zelf meerdere keren een taalcursus gedaan in het buitenland voor minstens 4 weken en dat was een geweldige ervaring. je leert er mensen kennen, de stad voelt echt alsof je er woont en je leert de taal goed uiteraard. wat weer handig is als je er wilt werken op termijn. heel veel succes met je beslissing!

  • 12 maart 2016 / 6:21 pm

   Ja, dat leek mij inderdaad een goede basis, vooral aangezien ik zo van Parijs houd en daar misschien later heen wil verhuizen. In ieder geval heel erg bedankt, dit ga ik onthouden!

 7. 11 maart 2016 / 6:54 am

  Mij spreekt je tweede idee/gedachte heel erg aan. Het voor een langere tijd in Parijs te verblijven en daar tijdelijk werk zoeken. Het lijkt me ten eerste een fijne introductie voor het alleen reizen, maar ook gewoon ontzettend tof! Ik moet zeggen dat het idee mij zelf ook aanspreekt.. haha. Succes meid! Je komt er wel uit en ohja.. heel herkenbaar het niet stil willen staan. Maar soms kan dat ook geen kwaad. Liefs
  Rozemarijn recently posted…Healthy BreakfastMy Profile

  • 12 maart 2016 / 6:28 pm

   Daar neig ik denk ik ook een beetje naar, maar ik vind het zo moeilijk! Leuk om te horen dat het jou ook aanspreekt, haha. En wat jij zegt, soms kan het geen kwaad om stil te staan, daar heb je ook weer gelijk in…. Goed iets om even over na te denken :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge