Hoe ga ik mijn 2 suikervrije weken aanpakken?

DSC_4391

We zijn al weer bij de H van de Februari Alfabet Posts, en dat komt eigenlijk perfect uit! Gister vertelde ik jullie dat ik vanaf vandaag 2 weken ga minderen met toegevoegde suikers. Geen chocolade, of frisdrank ligt voor de hand, maar er zijn nog veel meer dingen waar suiker in zit zonder dat we het echt weten. In deze post ga ik jullie mijn plan van aanpak vertellen, zodat ik zeker weet dat deze challenge gaat slagen!

Drinken

Qua drinken wordt het voor mij niet zo moeilijk, ik drink sowieso eigenlijk alleen maar water, groene thee of spa rood, dus daar zal het niet aan liggen. Wat ik wel wilde zeggen is dat heel veel mensen denken dat fruitsapjes heel gezond zijn, maar die uit de pakken in de winkel zitten vaak echt boordevol met suikers! Zo stom eigenlijk… Laat je daar dus niet door misleiden als je gezonder wil gaan leven. Een goede vervanger is bijvoorbeeld SPA met een smaakje. Dit is gewoon spa rood, 0 calorieën, met super lekkere smaakjes!

Eten

Dan het eet gedeelte. Wat me duidelijk lijkt is dat ik dus de aankomende week geen dingen zoals koekjes of chocolade ga eten. Eigenlijk eet ik dit sowieso al weinig, maar bijvoorbeeld ijs eet ik nog best vaak. Dat gaat hem dus even niet worden voor de aankomende weken.

Ik ben vooral van plan om echt natuurlijke producten te gaan eten. Dus veel groenten, fruit, nootjes, ei, en dan ook lekker kwark, rijstwafels, couscous, hummus (denk ik?), dat soort dingen. Als tussendoortje is volgens mij die Peijnenburg Zero wel een goeie, want die heb ik nu al een paar keer voorbij zien komen met hele goede recensies.

En verder…?

Gister (zondag) heb ik al een aantal dingen voorbereid die ik kan eten. Zo heb ik bijvoorbeeld een couscous salade gemaakt om mee te nemen naar school en een bananenbrood (dit recept). Volgens mij is dit echt de ‘sleutel tot succes’. Als je moet haasten is het makkelijk om snel een boterham met pindakaas te maken, en dan mislukt je plan geheid. Daarom heb ik nu al allemaal dingen ingepland, en verschillende receptjes bedacht die ik allemaal kan eten, zonder dat het saai wordt, zo heb ik bijvoorbeeld:

 • Rijstwafels met avocado of kalkoenfilet
 • Couscous met tomaat, feta, komkommer, kruiden.
 • Bananenpannenkoekjes (1 banaan + 2 eieren)
 • Fruitsalade
 • Yoghurt met banaan en amandelen
 • Worteltjes met hummus

En zo nog veel meer! Gezond eten hoeft echt niet eentonig of minder lekker te zijn. Je moet gewoon kijken wat voor jou werkt, en wat jij lekker vindt :).

Hebben jullie nog lekkere suikervrije tips?

Liefs,

Share:

9 Comments

 1. 8 februari 2016 / 7:06 pm

  Oei, bij deze heb ik al gefaald want ik heb al chocolade op en cake en snoep en oeps ik eet echt te veel, haha. Ik ga het proberen maar ik denk niet dat ik het zal volhouden, succes! (: (wat eet je dan als ontbijt als je geen zin hebt in de bananenpannenkoekjes?)
  Britt • Annebrittures recently posted…new shoes → lopen op wolkjesMy Profile

  • 8 februari 2016 / 9:44 pm

   Ik eet bananenbrood, of rijstwafels met bijvoorbeeld kalkoenfilet / avocado / zalm.
   Wat ook lekker is, is kwark met banaan en amandelen! Of kwark met appel en kaneel. Opties genoeg dus hihi.
   Hopelijk heb je hier wat aan! :)

 2. 8 februari 2016 / 5:31 pm

  Eigenlijk zijn er nog best veel lekkere suikervrije dingen. Ik denk dat het best een beetje lastig is, maar met veel doorzettingsvermogen!

 3. 8 februari 2016 / 12:16 pm

  Veel succes ermee!
  Ik heb mijn fooddiary’s gedeeld wanneer ik 10 dagen zonder suiker leefde,
  die kan je altijd terugvinden op mijn blog moest je geïnteresseerd zijn! :)
  Liefs! <3

 4. 8 februari 2016 / 10:42 am

  Oeh goed dat je dit gaat doen! Succes. Lijkt me leuk om dit zelf ook eens te gaan proberen :)

 5. 8 februari 2016 / 7:47 am

  Je hebt je onwijs goed voorbereidt, dan val je minder snel terug op ‘slechte’ tussendoortjes en inderdaad wat je schrijft, die boterham met pindakaas ! Heel veel succes!
  Emma recently posted…WortelcupcakesMy Profile

 6. 8 februari 2016 / 6:41 am

  Uhm, banaan met pindakaas? Dan moet je wel de normale variant nemen (van calve) daar zit geen sluike in. En veel succes Tess!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge