Hidden Places in Paris

dsc_0943Afgelopen week ben ik weer naar Parijs geweest (check hier en hier mijn outfits). Dat was inmiddels al mijn vierde keer, dus wilde ik ook wel eens wat andere dingen zien naast de super toeristische attracties. Samen met Do had ik een paar dingen opgezocht via internet en Instagram die we konden bezoeken. Vandaag deel ik mijn favoriete plekjes met jullie! Als je dus even de drukte wilt vermijden, neem dan een kijkje bij deze hidden places!

Quartier Latin

Dit is een upcoming wijk van Parijs. Het ligt een beetje achter de drukke winkelstraat genaamd Rue de Rivoli, en het is de plek waar onze AirBnB was. Het is een hele gezellige buurt, met veel Joodse invloeden, en op elke hoek een tentje waar je falafel kunt kopen. Je loopt hier echt tussen de locals. Zo hebben wij een avondje uren buiten op een bankje gewoon zitten kletsen, met alle gezellige mensen en rumoerigheid om ons heen. Heel gezellig!

Rue Cremieux

dsc_1122

Deze straat ken ik via Instagram. Het is een straatje echt buiten het drukke, toeristische deel van Parijs en dat is eigenlijk meteen wat het zo leuk maakt. Natuurlijk ziet het er ook super leuk uit. Alle huisjes hebben een eigen kleur, wat een super vrolijke indruk geeft. Wij hebben helemaal geen toeristen in de buurt gezien, en dat terwijl we in het hoogseizoen in Parijs waren! Echt een hidden place dus!

Petit Palais

dsc_1334

Veel mensen zijn bekend met Grand Palais aan het einde van de Champs Elysées, maar Petit Palais is ook zeker een plek om niet te missen. Het zit echt recht tegenover Grand Palais, en het is veel minder toeristisch. Het is echt een hele rustige plek, met een prachtige tuin! Dat was denk ik ook meteen mijn favoriete deel van die ‘Kleine paleis’. Zeker een bezoekje waard als je in de buurt bent! :)

 Galerie Vivienne

dsc_0946

Dit is iets wat we dan niet hadden opgezocht, maar waar we toevallig tegenaan liepen: Galerie Vivienne. We waren een beetje achter de drukke straten langs aan het lopen, toen we opeens deze ‘passage’ tegenkwamen. Er liepen heel weinig mensen rond, en dat terwijl het een prachtige overdekte galerie is. Als je er rondloopt voelt het even alsof je je in een jaren ’60 film bevindt. Oude cafeetjes, winkels die platen verkopen. Kortom er hing een heel leuk sfeertje en de galerie zelf is ook echt prachtig!

Kenden jullie deze hidden places in parijs al?

Liefs,

Share:

5 Comments

 1. 18 oktober 2016 / 8:16 am

  Heel leuk! Ik ben één keer in 2012 naar Parijs geweest maar toen zijn we naar de highlights geweest. Afgelopen weekend was ik er met school, maar toen bezochten we echt alles op cultureel gebied, ik zou graag nog eens terug willen voor dit soort plekken! ✨

 2. 14 oktober 2016 / 6:36 pm

  Quartier Latin? Zo toevallig, zo heet mijn boek frans, haha, gek om de naam van dat boek dat je jaar in jaar uit meezeult naar school dat dat daadwerkelijk de naam is van een wijk, haha. Oh Parijs is nu ook wel echt iets waar ik graag heen wil, hihi.

 3. 14 oktober 2016 / 6:36 am

  Wat een toffe plekjes! Die gekleurde huisjes zijn ook echt heel leuk. Zelf kende ik geen van deze plekjes, maar als ik ooit weer naar Parijs ga…
  Nynke recently posted…Boekarest • travel guideMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge