TIPS | Gratis nieuwe kleding in je kledingkast

beste basics“Ik heb genoeg kleding.” said no woman ever. Vrouwen (en vaak ook mannen) willen altijd iets nieuws. We hebben nooit genoeg kleding, of nieuwere kleding is mooier/ beter. Maar het is een dure en hobby om elke week weer een hele nieuwe garderobe in te slaan (tenzij je Beyoncé of van het koninklijk huis bent). Daarom deel ik bij deze een aantal tips met jullie, hoe je heel gemakkelijk aan gratis nieuwe kleding kunt komen :).

Ruil met je vriendinnen!

Dit is iets wat ik een hele lange tijd met mijn beste vriendin heb gedaan. Inmiddels is het iets waar we niet zo snel meer aan denken, maar het is wel heel leuk! We zochten dan allebei onze kledingkasten uit, vervolgens gingen we op de grond zitten met al onze spullen en ruilen maar! Meestal was het meer van: neem maar mee wat je wilt, aangezien het anders toch weggegooid zou worden, maar dit was altijd heel leuk! Je hebt een gezellige middag en allebei wat nieuwe items erbij.

Vraag of je zus/ moeder/ oma/ vader of ander familielid nog wat overheeft

Natuurlijk ben je niet de enige met een shitload aan kleding die nooit wordt gedragen. Het is altijd leuk om even in de kledingkast van je ouders/ andere familieleden te kijken om te zien of zij nog iets overhebben wat jij toevallig heel leuk vindt. Zij vinden het meestal toch geen probleem om het je te geven, en zo heb je weer wat nieuwe items in je kast!

Wees creatief

Wat moet je nou met al die items die in de hoek van je kast liggen te verstoffen? Vermaak ze! Maak gaten in je broek, knip je shirtje af, doe er wat leuks mee. Op YouTube staan volgens mij heel veel DIY’s om je oude kleding op te leuken dus daar kan je gebruik van maken. Daarbij hebben veel van jullie was wel een handige moeder/ oma. Deze kunnen je hier ook bij helpen!

Herontdek oude items

Misschien ben je niet zo creatief, geen paniek, er is nog een andere optie voor je oude kleding. Probeer ze gewoon opnieuw uit. Dit klinkt misschien raar, maar soms zit het een beetje tussen je oren dat die oude items niks meer waard zijn. Trek ze nog eens aan en probeer ze op nieuwe manieren te combineren. Grote kans dat je het item opeens weer heel leuk gaat vinden. Zo voelt het net alsof je weer gratis nieuwe kleding hebt :).

Kopen jullie vaak nieuwe kleding?

Liefs,

Share:

2 Comments

  1. 11 december 2016 / 11:29 pm

    Ik ruil soms met mijn zus, super chill! Zou ook leuk zijn als we gewoon online met z’n allen konden ruilen!

  2. 10 december 2016 / 8:37 am

    Wat een leuke tips! Ik ruil regelmatig met mijn zusje, dat is ideaal. Mocht ik opeens spijt hebben dan kan ik het gewoon terugpakken ?
    Nynke recently posted…Winter morningsMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge