Hoe ik goedkoop 7 reisjes maakte in 1 jaar

goedkoop reizenHi allemaal! Zoals vele van jullie die mijn Instagram volgen waarschijnlijk wel weten, heb ik dit jaar al heel veel reisjes mogen maken. Zo ben ik al naar Salzburg, Parijs, Ibiza, Corfu, Tenerife en Londen geweest, en staan er nog een paar nieuwe reisjes op de planning. Mensen gaan er vaak van uit dat reizen duur is, goedkoop reizen is helemaal niet zo moeilijk! Hoe ik deze reisjes zo goedkoop regel? Ik laat het jullie in deze post weten!

De periode

Een heel belangrijk detail bij goedkoop reizen is de periode waarin je reist. Zo is het in alle schoolvakanties (vooral de zomervakantie) wat duurder om te reizen dan buiten de vakanties. Als je de mogelijkheid hebt is het dus zeker aan te raden om buiten de vakanties op reis te gaan. Dit zijn namelijk de rustigere periodes voor reisorganisaties, en om toch zo veel mogelijk mensen te trekken maken ze de prijzen lager. Dat scheelt je dus al heel wat geld.

De vlucht

Je hebt van die pakketten/ arrangementen waarbij je de vlucht, het verblijf en een transfer allemaal tegelijk boekt. Dit is super makkelijk omdat je meteen alles hebt geregeld. Toch is het vaak goedkoper als je zelf even doorzoekt. Ik kijk bijvoorbeeld vaak op Transavia of Easyjet naar vluchten. Als je geluk hebt heb je al een retourtje voor minder dan 80 euro! Een goeie app/ site is trouwens Skyscanner. Die geeft alle mogelijke opties voor de vlucht naar je bestemming, en zo kun je meteen de goedkoopste vluchten zien!

Het verblijf

Het verblijf probeer ik vaak te zoeken op AirBnB. Dit is super leuk omdat je dan echt tussen de lokale mensen zit, en echt even het gevoel hebt dat je in het buitenland woont. Het vervelende is alleen dat de bus je vaak niet precies op de goeie plek kan brengen, waardoor je een taxi moet nemen en dat kan nog best duur zijn. Toch is dit wel echt de leukste optie qua verblijf!
Een andere optie is zoeken op Booking.com. Dit is echt mijn favoriete site als het om het boeken van hotels/ appartementen gaat. Ze hebben namelijk een super groot aanbod, en dat ook vaak voor een redelijke prijs (al is het natuurlijk zo duur als je het zelf maakt). In het kader van goedkoop reizen raad ik jullie ook nog aan om een appartement te boeken met een keukentje, in plaats van een hotelkamer. Het is natuurlijk super gezellig om uiteten te gaan, maar het scheelt heel veel geld als je ook eens thuis in je eigen keukentje een lunch of diner kunt bereiden. Zo kun je al voor 5 euro met z’n tweeën klaar zijn! Daarna kan je altijd nog de stad in gaan om wat te drinken :)!

Dit waren mijn ultieme tips qua goedkoop reizen! Hebben jullie nog andere tips? Let me know!

Liefs

 

Share:

4 Comments

  1. 19 augustus 2017 / 9:46 am

    Heel erg tof! Ik maak ook vaak reisjes buiten de ‘grote’ vakantie om en dat is idd vééél goedkoper.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge