Geen suiker voor 2 weken!

2015-10-15 11.11.43 1

Misschien is het een beetje laat om met goede voornemens te komen, maar hé, beter laat dan nooit! De laatste tijd verschijnen er steeds meer berichten over hoe slecht suikers wel niet zijn, en dat we eigenlijk helemaal niet zo goed weten wat er in ons eten zit. Zo kwam ik op het volgende idee voor een challenge van twee weken, en hier vertel ik vandaag meer over!

Wat is mijn plan?

Helemaal geen suiker voor 2 weken is bijna onmogelijk, omdat ze tegenwoordig bijna overal suiker in stoppen. Ik wil in ieder geval voor 2 de aankomende weken heel erg minderen met suiker. Zo veel mensen doen dit de laatste tijd en ik hoor echt alleen maar positieve reacties erover: meer energie, beter in je vel, een mooiere huid, allemaal dat soort dingen. Aangezien ik ook veel tijd steek in gezond eten, leek het me wel een mooie uitdaging om dit een keer te doen.

Via een vriendin van mijn vader heb ik een lijst gekregen met producten die zij mocht eten toen ze met een soort detox dieet bezig was, dus ik ga proberen om vooral daar dingen van eten. Bij haar was het zo dat ze ook geen fruit mocht (want fruitsuikers), maar dat wil ik wel eten. Mijn doel is om vooral die ongezonde, toegevoegde suikers echt even te schrappen voor 2 weken.

Dit zijn een aantal dingen die op het lijstje stonden, vervang de linkerproducten door de rechter :)

 • ‘Gewoon’ brood → Rijstwafels, Volkoren Knackerbröd, Volkoren brood
 • Melk, yoghurt, kaas → karnemelk, kwark, hüttenkäse, feta
 • Geraffineerde granen → volle granen (zilvervliesrijst, haver, tarwe), volkoren producten (volkoren pasta), peulvruchten, aardappelen
 • Gedroogde vruchten, pinda’s, pindakaas → ongebrande amandelen, cashewnoten en notenpasta’s

Als jullie nou benieuwd zijn hoe ik dit plan wil laten slagen, en wat ik allemaal van plan ben om wel en niet te eten: morgen komt er een artikel online met wat mijn aanpak gaat worden!

Hebben jullie wel eens een tijdje suikervrij gegeten?

Liefs,

Share:

13 Comments

 1. 7 februari 2016 / 5:43 pm

  Leuk dat je dit gaat doen! Ik heb het ook wel eens gedaan en de eerste week had ik echt barstende hoofdpijn, voelde ik me slecht, … maar na een week was het over. Ik vond het wel moeilijk om nee te zeggen tegen chocolade, maar het is me wel gelukt!
  Veel succes ermee! Ik ben benieuwd naar hoe het verloopt :)

 2. Nieke
  7 februari 2016 / 5:39 pm

  Supergoed dat je zo’n challenge gaat doen! Ik zelf zou het ook graag een keer doen maar denk dat dat nu nog den te grote stap is ? Ik heb alleen 1 vraagje, waarom moet je pindakaas vervangen? Pinda’s zijn toch ook gewoon noten..

 3. 7 februari 2016 / 1:05 pm

  Dit staat ook nog op mijn planning voor het komende jaar! Hoewel ik al behoorlijk gezond eet, lijkt suikervrij mij ook heel leuk om te proberen :)
  Amy recently posted…Koud weer voor mietjesMy Profile

 4. 7 februari 2016 / 12:41 pm

  Heel goed om suiker vrij te eten, ik eet eigenlijk al jaren suiker vrij en mis het helemaal niet!
  Ik vind het heerlijk om amandelpasta, vers fruit, groeten, rogge brood en andere dingen te eten zonder suiker. :)
  Online zijn zo veel heerlijke recepten te vinden!
  X
  liefs
  http://www.laurencemagaly.com

 5. 7 februari 2016 / 12:12 pm

  geen suiker is inderdaad erg lastig. maar heel veel succes met de aanpassingen
  als je het wil, lukt het vast wel ! :)

 6. 7 februari 2016 / 10:44 am

  Wow, dat lijkt me ontzettend moeilijk. Ik denk dat je er dan achter komt in hoeveel producten wel niet suiker zit! Heel veel succes! Ik heb dit nog nooit gedaan, maar ik merk altijd na het weekend dat ik dan heel veel behoefte heb aan gezond eten, veel groente en fruit!

 7. 7 februari 2016 / 9:54 am

  Ik wilde net vragen of je die lijst ook eens wou doorsturen, maar nu je er morgen een artikel over gaat schrijven, ik zeg ja! Ik ben kei benieuwd,maar fruitsuikers, zijn die gezond of niet?
  Britt • Annebrittures recently posted…zo gingen mijn januari goalsMy Profile

   • 7 februari 2016 / 10:30 am

    Hee Britt! Ik heb een stukje erbij geschreven met een deel van die lijst. Super leuk dat je ook wilt meedoen! Fruitsuikers zijn trouwens gewoon gezond hoor! Morgen zal ik allemaal extra informatie geven! Liefs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge