Challenge: The French Wardrobe System

a7877-dsc_1223

Mijn allereerste post (anderhalf jaar geleden al weer!) ging over het French Wardrobe System. Ik wilde me daaraan gaan houden, maar ben uiteindelijk gefaald hierin. Nu wil ik het opnieuw  gaan proberen! Het is een hele mooie formule voor de perfecte garderobe, ik zal het even uitleggen:

Franse vrouwen staan bekend om hun geweldige stijl, en gevoel voor mode. Het French Wardrobe System is dan ook gebaseerd op de Franse stijl. Het doel is dat je minder kleding koopt, geld bespaart, en niet meer elke dag radeloos voor je kast staat, niet wetende wat je aan moet trekken. Om het succesvol te volbrengen zitten er wel een aantal regels aan vast.

Deze regels houden in dat je per seizoen maar 5 kledingstukken mag kopen. Dus 5 items per 3 maanden, 12 items per jaar. Nu ik het zelf zo opschrijf schrik ik er ook een beetje van want de afgelopen tijd heb ik echt (te) veel gekocht. Maar daarom is dit juist wel goed voor mij denk ik. Anyways, dit is eigenlijk de enige regel waar je je echt aan moet houden.

Er is nog wel één dingetje, niet echt een specifieke regel, waar je je aan moet houden. Stel dat je het French Wardrobe System begint met een lege, of onvolledige kledingkast, gaat het nooit werken. Je moet beginnen met een kast die goed gevuld is met basics. Zoals jullie weten ben ik een grote fan van basics, en heb ik al aardig wat basics in mijn kast, maar nog niet alles. Ik ga er eerst voor zorgen dat ik die hele lijst in mijn kast heb.

LIST OF BASICS

Aangezien het dus 5 items per seizoen zijn heb ik even nagedacht. Het lijkt me handig om het zo in te delen:

Winter: december – januari – februari
Lente: maart – april – mei
Zomer: juni – juli – augustus
Herfst: september – oktober – november

Dus ik begin niet bij januari met tellen, want dan kloppen de seizoenen niet helemaal. In augustus is het vaak nog lekker warm, maar in september meestal herfstachtiger, ook al weet je het eigenlijk nooit in Nederland.

De aankomende tijd ga ik mijn kast opruimen en aanvullen met basics, zodat ik over een tijdje helemaal goed kan beginnen aan het French Wardrobe System!

Wat vinden jullie van het French Wardrobe System? Hadden jullie er wel eens van gehoord?

Liefs,

insta bloglovin twitt youtube pinterest facebooksign
Share:

24 Comments

 1. 21 juli 2015 / 6:50 am

  Wat een inspirerende post! Ik heb er ook weleens over nagedacht om dit toe te passen, dus misschien ga ik het ook wel proberen. Het is sowieso een goed idee om je aan 5 items per seizoen te houden, dus dat ga ik zeker doen!

 2. 20 juli 2015 / 3:29 pm

  Wat leuk dit en erg slim. Ik heb de meeste dingen al in mijn kast, maar wil het ook gewoon doen om niet teveel geld uit te geven
  Dit gaat dan wel moeilijk zijn als er sales zijn.

  -x- Doneta

 3. 20 juli 2015 / 1:11 pm

  Ik had er nog nooit van gehoord! Maar ik vind het wel degelijk interessant. En hoog tijd om mijn eigen kast weer eens uit te zoeken. Met deze formule in mijn achterhoofd!

 4. 20 juli 2015 / 12:30 pm

  Dit is wel erg inspirerend! Ik ben niet zo van de regeltjes, dus ik denk niet dat ik dit echt ga toepassen, maar het is in ieder geval een heerlijke reminder dat je echt niet 5 zwarte broeken hoeft te hebben en ook niet meer dat dertigste kleurige bloemetjesjurkje hoeft te kopen, nee ook al is ie maar 5 euro….

  • 20 juli 2015 / 6:17 pm

   Hahaha, ja inderdaad! Heel herkenbaar :p. Ik snap best dat het te veel regels zijn om je er echt aan te houden, maar ik wil het toch proberen. In ieder geval leuk om te lezen dat het tot een soort inzicht heeft geleid! :)

 5. 15 juli 2015 / 11:20 am

  Aah dit systeem deed ik ook ooit, maar was toen zo erg gefaald. Ik ga er denk ik ook weer aan beginnen! En dan nu eerst even alles van het basic lijstje in slaan zodat ik daar geen problemen meer mee heb (ik kom altijd basics te kort) en dannnn beginnen! Leuk om weer zo’n artikel over het french wardrobe system te lezen!

 6. 14 juli 2015 / 10:14 pm

  Goed idee! Ik heb het ook eens geprobeerd, maar dan als capsule wardrobe.. hopeloos mislukt! Misschien nog maar eens een poging wagen. Ik wil niet mierenn****n maar.. 5 items per seizoen x 4 seizoenen is 20 items per jaar! Scheelt weer 8 items haha ;-) succes ermee! Ik ben benieuwd naar je outfits! Je hebt een leuke blog..

 7. 13 juli 2015 / 8:02 pm

  Ik herinner me die post nog haha! Echt zo’n leuk idee dit! Als ik het zo lees sluit dit eigenlijk heel goed aan bij wat ik zelf het liefste draag :) En dat komt mooi uit want het boek ‘How to be parisian’ inspireert me wel xx

 8. 13 juli 2015 / 7:51 pm

  Ik zou dit graag willen proberen, maar stiekem ook weer niet. Ik ga lekker voor het Lisa wardrobe system :)

 9. 13 juli 2015 / 5:08 pm

  Ik heb ook geprobeerd om me een tijdje te houden aan het French Wardrobe systeem maar faalde ook. Ik hou teveel van shoppen haha! Ben benieuwd hoe het je nu afgaat :)

 10. 13 juli 2015 / 3:14 pm

  Leuke uitdaging, maar heb je niet dat je sommige kleding niet meer past en wel vervanging nodig hebt? x

 11. Mylou
  13 juli 2015 / 1:50 pm

  Ik heb er nog nooit van gehoord, maar het lijkt me wel moeilijk hoor! 5 items, pfoe pfoe, succes!

 12. 13 juli 2015 / 1:43 pm

  Ik vind dit zo goed bij je passen! Bij mij zou het nooit werken… 5 items per seizoen is zoooo weinig! Succes met deze uitdaging!<3
  X Emma

  • 13 juli 2015 / 7:30 pm

   Haha, dat is leuk om te horen! Het is inderdaad weinig, krijg het er een beetje benauwd van, maar wel een hele goede uitdaging, heb de laatste tijd veeeeel te veel gekocht hahah!

 13. 13 juli 2015 / 12:39 pm

  Echt een handig lijstje! Zo krijg je echt de mooie basics in je kast, wat ik ook graag wil (: Ik ga ook eens kijken wat ik van dat lijstje echt nog wil hebben! Succes met de challenge!

 14. 13 juli 2015 / 11:38 am

  Wel eens van gehoord inderdaad. Ik zie ook wel eens vaker op internet van die lijstjes verschijnen met dingen die je in je kast zou moeten hebben. Heel eerlijk: ik sta heel vaak te twijfelen over wat ik nu weer aan zou moeten trekken en dat komt vooral omdat ik gewoon bijna niks heb (nee echt niet!). :P

 15. 13 juli 2015 / 10:21 am

  Ik had er nog nooit van gehoord, maar klinkt als een heel goed systeem! Ik denk dat ik dit eens ga proberen toe te passen :)

 16. 13 juli 2015 / 9:47 am

  Ik heb hier echt nog nooit van gehoord, maar ik ga dit zeker doen! Lijkt me echt super handig, het meeste geld van mij geef ik uit aan kleding, oeps… Xx

 17. 13 juli 2015 / 9:10 am

  Nog nooit van gehoord, maar lijkt me wel een uitdaging! Veel succes :)

 18. 13 juli 2015 / 8:38 am

  Lijkt me een super goed idee. Ik had er nog nooit van gehoord.. Heb er wel al eens over nagedacht op capsule wardrobe te doen. Maar dat lijkt me dan ook weer moeilijk met de seizoenen.. :) x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge