Let's discuss: Kan mode je zelfvertrouwen geven?

DSC_2454

Eindelijk is het tijd om deze post te schrijven! Ik wilde hier al heel lang wat over schrijven, maar ik wist steeds niet zo goed hoe ik het moest verwoorden. Tot nu! Ik wil het namelijk graag hebben over de relatie tussen mode/ kleding, en je zelfvertrouwen. Of is die er helemaal niet? Ik ben super benieuwd wat jullie hiervan vinden!

Om maar gewoon te zeggen waar het op staat: ik vind kleding belangrijk. Ik vind het belangrijk hoe ik er zelf uitzie, en ik vind het ook leuk als mijn familie er mooi uit ziet, of aantrekkelijk als jongens een leuke stijl hebben. Er zijn nu vast mensen die denken van: wow, er zijn wel belangrijkere dingen in het leven dan alleen je outfit. Klopt! Helemaal mee eens, maar toch vind ik het belangrijk. Waarom?

Als ik echt tevreden ben met mijn outfit, merk ik dat ik me die dag ook meteen een stuk beter voel en vrolijker ben. Als ik in de ochtend niet weet wat ik aan moet trekken en met een ‘slechte outfit’ de deur uitga, raad ik je aan om het uur daarna niet tegen me te praten. Ik kan daar echt heel chagrijnig en onzeker van worden. Het liefste ga ik dan ook niet naar school tot ik echt tevreden ben over mijn outfit (want ja, perfectionist), maar helaas gaat dat niet echt, omdat ik gewoon op tijd op school moet komen. Toch merk ik dat ik dan op dat soort dagen wat rustiger en onzekerder ben.

Iedereen kent ook denk ik wel dat gevoel als je nieuwe kleding hebt gekocht. Dan wil je die kleding toch het liefste meteen de volgende dag aan om het aan iedereen te laten zien? En dan is het bijna vanzelfsprekend dat je je die dag gewoon extra goed voelt omdat je nieuwe kleding draagt, en omdat je dan super blij bent met je outfit. Of ben ik de enige die dat heeft, haha?

DSC_2421

Het gaat er niet om wat andere mensen van je outfit vinden, maar hoe jij je er bij voelt. Als iedereen zegt dat rokjes je super goed staan, maar jij je er niet goed bij voelt, hoef je het niet dragen. Ik raad iedereen echt aan om gewoon te dragen waar je je zelf echt goed bij voelt, want geloof me, dat geeft echt een enorme boost voor je zelfvertrouwen! Er is bijna geen beter gevoel dan wanneer je je echt zelfverzekerd voelt (in je kleding).

De laatste tijd heb ik echt een beetje een kledingcrisis omdat ik nog niet alle basics voor het French Wardrobe System heb verzameld, en toen heb ik dus echt gemerkt dat ik er super onzeker van kan worden als ik niet tevreden ben met een outfit. Daarom leek dit me wel het perfecte moment om er iets over te schrijven!

Ik ben super benieuwd wat jullie hier van vinden!

Denken jullie dat kleding er echt voor kan zorgen dat je zelfverzekerder bent?

Liefs,

insta bloglovin twitt youtube pinterest facebooksign

Share:

11 Comments

 1. Ilse
  24 november 2015 / 12:29 pm

  Mee eens, ik denk dat mode zeker meer zelfvertrouwen kan geven!
  Zeker ook omdat kleding je indentiteit bepaald. Toen ik een tijd heel verlegen was liet ik mezelf zien door mij uit te drukken in mijn kleding, met mijn eigen stijl. Dit heeft mij toen veel zelfverzekerder gemaakt.

 2. wendyvansoest
  23 september 2015 / 12:02 am

  Ik vind kleding net als jij heel belangrijk. Het geeft je inderdaad zelfvertrouwen waardoor je ook lekkerde in je vel zit. Soms als ik iets draag waar ik niet achter sta (dan denk ik oh super leuk, maar na de minuut ga je er aan ergeren) dan wordt ik onzeker. Helaas vinden heel veel mensen kleding niet belangrijk wat echt zonder is. Je kan je hierdoor zoveel beter voelen. Kijk maar naar de make-over programma’s :). Maar goed ieder zo zijn eigen smaak/mening! Gelukkig bestaan er toch veel fashionista’s in de wereld!

  XxX
  http://www.wendyvansoest.com

 3. 22 september 2015 / 8:24 am

  Heel herkenbaar artikel en leuk geschreven! Sinds ik echt mijn eigen stijl heb ontdekt en dit ook draag, zit ik een stuk beter in mijn vel. Ik voel me gewoon mezelf! Dat vind ik echt het mooie aan kleding.

 4. 21 september 2015 / 10:09 pm

  Heel leuk dat je er een blogpost over maakt! Ik kan me helemaaaaal vinden in jouw mening!
  Het gevoel kan ik niet helemaal beschrijven, maar wanneer een outfit mij niet zit zoals ik wil of dacht dat hij zou zitten dan voel ik mij echt niet lekker in mijn vel! Dan heb ik echt het gevoel dat ik er zo lelijk bijloop. Als ik dan een outfit draag die naar mijn gevoel goed bij mij staat, ben ik meteen een héél anders mens! Het is ook zalig om meteen mijn nieuwe kleren te dragen. Ik geniet er ook van om mijn kleerkast dan op te ruimen en die nieuwe aankopen een mooi plaatsje te geven in mijn kast! Dus ja, een outfit doet héél veel met een mens volgens mij ;)

 5. 21 september 2015 / 9:03 pm

  Ik ben het met je eens! Ik vind mode best wel belangrijk. Ik voel me een stuk zekerder met een outfit die ik leuk vind! Tof dat je er een artikel over schrijft :) .

 6. 21 september 2015 / 2:54 pm

  Ik heb eigenlijk precies hetzelfde als jij. Wanneer ik vind dat ik iets leuks aan heb, voel ik mij ook meteen die dag een stuk beter!

 7. Anneke
  21 september 2015 / 11:47 am

  Heel goed artikel en heel herkenbaar.
  VROUWEN…
  Dus maak je zelf op zijn mooist met jouw ideale outfit en geniet van alles wat de dag en de mensen je te bieden heeft.
  Je gaat vanzelf blij kijken en dat is ook al het halve werk. Hihi. X

 8. 21 september 2015 / 11:21 am

  Ik denk dat je gelijk hebt!! Als je aanhebt waar je je lekker in voelt, ben je gelijk veel zekerder over jezelf!
  Ik was altijd erg onzeker, maar had toch een compleet andere kledingstijl als de meeste mensen!
  Ik viel erdoor op, ik kreeg complimentjes van vreemden, en voelde me zekerder worden!:)

  Je outfit is natuurlijk niet hét belangrijkst, maar wel belangrijk genoeg om over na te denken:D

 9. 21 september 2015 / 10:38 am

  Ik snap wat je bedoelt! Een goede outfit heeft ook echt invloed op mijn gemoedstoestand. Als ik er leuk uit zie, krijg ik makkelijker dingen gedaan, voel ik me vrolijker, ben ik wakkerder, echt, het heeft een hele grote invloed. Dus ja, een goede outfit geeft me enorm veel zelfvertrouwen. Het geeft mensen dan ook een eerste indruk van hoe je bent, dus ja, ik vind het heel belangrijk. Niks mis mee!

 10. 21 september 2015 / 9:20 am

  Ik kan me heel goed voorstellen dat dit je onzeker maakt. Herken het zelf van vroeger. Ik merk zelf dat ik, nu ik bewuster winkel en een eigen stijl ontwikkel die tijdloos is- niet meer onzeker ben.

 11. 21 september 2015 / 7:42 am

  Wat een ontzettend herkenbaar artikel! En wat goed dat je erover schrijft! Ik snap je gevoel heel goed, hoewel veel denken -wanneer ik chag/onzeker ben omdat ik mn outfit niet top vind – dat ik het voor de buiten wereld doe, doe ik het puur voor mezelf. Het is niet het ergste op de wereld, en het is misschien ook wel oppervlakkig maar ik voel me gewoon zo veel fijner -en toch ook wel gelukkiger- wanneer ik een outfit draag waar ik YES! tegen zeg. Nou moet ik zeggen dat ik ook een enorme – gaat soms iets te ver haha- perfectionist ben, dus daar komt het ook wel vandaan. Oh ik wilde mn reactie niet te lang maken… nu al mislukt hehe. Ik zou zeggen stop met de french wardrobe, als je er gestresst van wordt en het je meer energie kost dan geeft zou ik niet verdergaan. En dat is niet erg. Maar lieverd je bent dus niet de enigste hoor! Liefs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge