De voor- en nadelen van reizen!

Zoals jullie allemaal wel weten is reizen echt een van mijn favoriete dingen om te doen. Het is zo leuk om nieuwe landen te zien, andere culturen te beleven, een nieuwe taal te leren en gewoon even te ontsnappen aan het ‘normale leven’. Er zitten super veel voordelen aan reizen, maar er zijn ook een aantal nadelen. Ik ben heel benieuwd of jullie deze storende dingen herkennen!

Het is heerlijk om er naar uit te kijken en er te zijn, maar als je terugkomt ben je depressief

Altijd als je een vakantie hebt geboekt is het zo fijn dat je iets hebt om naar uit te kijken. Ik check altijd het weer al een paar weken van te voren, zoek naar allemaal mooie plekjes die ik kan bezoeken, dat is gewoon super leuk. Ook dan tijdens de vakantie is het natuurlijk gewoon genieten. Lekker rondlopen, foto’s maken, genieten van de buitenlandse omgeving en mensen. Maar eenmaal thuis is het zó vervelend om weer terug te moeten gaan naar het dagelijks leven. Alle verplichtingen, bah. Het heeft altijd tijd nodig om hier even doorheen te komen en dat vind ik altijd super stom.

Het is super leuk om te vliegen, maar je moet ook heel lang wachten

Vliegen vind ik echt de leukste manier om te reizen. Het gevoel van opstijgen en dalen, het uitzicht vanuit de lucht, en het gaat super snel! Het is zo fijn hoe makkelijk je met het vliegtuig naar verre bestemmingen kunt reizen. Het enige minpunt vind ik wel dat je echt heel lang moet wachten. Je moet er ver van te voren zijn, als je echt op een lange vakantie gaat moet je nog op je koffer wachten, en dit neemt zo veel kostbare tijd in. Dat vind ik heel jammer.

Het is altijd leuk om outfits uit te zoeken, maar ook vervelend dat je beperkt bent

Wat ik ook heel leuk vind is om van te voren te bedenken wat ik aan wil doen. Vooral als je naar een land gaat waar het weer anders is. Bijvoorbeeld met zomervakantie kan het hier nog wat koud zijn, terwijl het dan op vakantie super lekker warm is. Dan is het leuk dat je even wat anders kunt aantrekken, en nieuwe combinaties kunt bedenken. Wel is het natuurlijk vervelend dat je maar een beperkt gewicht mag meenemen, maar zomerse kleding weegt gelukkig toch niet zo veel :).

Vinden jullie dit herkenbaar? Kunnen jullie nog een voor- of nadeel bedenken aan reizen?

Liefs,

Share:

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge