Voor- en nadelen van: alleen shoppen!

IMG_0340Alleen shoppen, iets wat ik in eerste instantie echt nooit zou doen, maar sinds ik het een paar keer heb ervaren vind ik het eigenlijk wel heel erg fijn! Alles op je gemak, lekker verstand op 0. Toch zitten er ook nadelen aan alleen shoppen. Daarom zette ik de voor- en nadelen in deze post tegenover elkaar!

Voordelen:
 • Een van de grootste voordelen: je hebt de tijd. Je hoeft geen rekening te houden met iemand anders, alles kan op je eigen tempo, en je hoeft niemand in de gaten te houden. Dat is echt super chill!
 • Naast het feit dat je de tijd hebt, heb je ook extra tijd! Als je met iemand anders bent doet die persoon nog wel eens langer bij een bepaalde winkel, of wilt diegene ergens heen waar jij helemaal niet heen wilt (super gezellig hoor, daar niet van!), maar als je alleen gaat kan je die tijd besparen en houd je dus extra tijd over om nog even ergens anders te kijken bijvoorbeeld :)
 • Wat ik persoonlijk altijd heb als ik met iemand anders ben, is dat ik heel erg rekening wil houden met de ander. Dan voel ik me bijvoorbeeld bezwaard als ik iets wil passen, want dan moet die ander op mij wachten… Het fijne van alleen shoppen is dat je dus geen pressure hebt! Je kan voor alles zo veel tijd nemen als je wilt, alles passen, en 4 keer hetzelfde rondje door de winkel lopen zonder dat er iemand is die op je wacht
 • Dit vind ik zelf ook nog wel een belangrijke: als je alleen bent wordt je niet beïnvloed door anderen. Als je bijvoorbeeld iets gaat passen en niet helemaal zeker bent over je zaak, maar de ander heel enthousiast reageert, is het verleidelijk om je toch te laten beïnvloeden, terwijl je hier later misschien spijt van krijgt. Als je alleen bent, kan je helemaal zelf bepalen wat je wel/ niet mooi vind en er echt goed over nadenken.
Nadelen:
 • First up: alleen shoppen is natuurlijk een stuk minder gezellig! Je hebt niemand om mee te kletsen of gezellig mee te lopen, want je bent gewoon alleen.
 • Hierboven zei ik dat je meer tijd overhoudt als je alleen gaat shoppen, omdat je dan niet in winkels gaat waar je normaal nooit naartoe zou gaan. Maar dit kan ook een nadeel zijn! Als je samen shopt kan je bijvoorbeeld nieuwe winkels ontdekken als je wordt ‘meegesleept ;), op deze manier ken ik bijvoorbeeld Weekday en Invito. Als je alleen bent gebeurt dit toch minder snel.
 • Als je alleen shopt word je niet beïnvloed, maar je hebt ook geen hulplijn achter de hand. We hebben vast allemaal wel eens dat we niet zeker weten of het verstandig is om iets te kopen, of dat we niet zeker weten of een kledingstuk er ook mooi uitziet van achter bijvoorbeeld. Op dit soort momenten is het wel handig om iemand erbij te hebben, maar hé, lang leve de smartphones :)

Wat ik aanraad is om zeker eens alleen te gaan shoppen! Geloof me, het is super fijn. Toch zou ik het ook niet gezellig vinden om elke keer in mijn eentje door de stad te lopen, want soms is iemand om je heen hebben gewoon veel fijner voor de gezelligheid en advies!

Houden jullie van alleen shoppen?

Liefs,

Share:

8 Comments

 1. 27 februari 2016 / 6:44 pm

  Alleen shoppen is soms wel leuk, want dan moet je geen rekening houden met de ander. Maar het grote minpunt is dat je geen ‘klankbord’ hebt wanneer je aan het passen bent. En met twee is het toch nét dat tikkeltje gezelliger.

 2. 22 februari 2016 / 8:28 pm

  Ik ben ook onlangs eens een keertje alleen de stad in getrokken, maar pff, ik miste toch iemand om me heen hoor eigenlijk? Vooral om wat te praten (want opzich, het shoppen zelf is vrij asociaal) en vooral om niet alleen te zijn, haha.
  Britt • Annebrittures recently posted…• Krokusmeeting •My Profile

 3. 22 februari 2016 / 1:15 pm

  Ik heb echt een hekel aan samen shoppen haha. Ik kom dan altijd thuis met dingen die ik helemaal niet 100% geweldig vind, maar waarvan andere mensen iets zeggen als: “Oh man, als je dat niet koopt, ben je gek”. Over nieuwe winkeltjes ontdekken heb je trouwens wel helemaal gelijk ja!

 4. 22 februari 2016 / 10:42 am

  Ik shop niet heel vaak alleen, maar ik vind het heerlijk haha. Ik ben sowieso wel een beetje een einzelgänger hoewel het soms wel een beetje lastig is dat je niemand even snel om advies kunt vragen ;)
  Emma recently posted…Style Saturday | ChristianMy Profile

 5. 22 februari 2016 / 8:19 am

  Ik shop voornamelijk alleen als ik gewoon wat dingetjes moet halen, alleen écht shoppen, like kleding shoppen zou ik niet zo snel doen. Dan is de lol er snel af voor mij, een shopmiddagje moet wel gezellig zijn voor mij! Ik merk wel dat als ik alleen shop ik ook gezellig met iedereen een praatje maak, dat doe je als je met anderen bent toch minder snel.
  Emma recently posted…Ovenfriet met zelfgemaakte mayonaiseMy Profile

 6. 22 februari 2016 / 7:36 am

  Ik shop graag alleen om de redenen die jij noemt, maar ik mis inderdaad dan wel iemand die me kan helpen beslissen, haha. Vaak los ik dat op door Whatsappjes naar anderen te sturen met foto’s ;-). Maar samen met iemand shoppen is ook wel heel gezellig. Het ligt er een beetje aan met welke reden ik ga: heb ik echt wat nieuws nodig of iets specifieks dan ga ik regelmatig alleen, maar heb ik gewoon zin in een gezellige middag dan het liefst samen met iemand :-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge