Travel | De mooiste plekjes in Salzburg

Hi allemaal! Hebben jullie de eerste schoolweek van dit jaar een beetje overleefd? Ik had de mazzel dat ik maandag nog in Salzburg was, dus dat scheelde weer een dagje. Ik verbleef hier 5 dagen samen met mijn vriendje, en we hebben zo’n toffe tijd gehad! We hebben allemaal leuke dingen gedaan, lekker geshopt, en heel veel mooie dingen gezien. Daarom deel ik bij deze: de mooiste plekjes in Salzburg! (Geloof me, het is echt prachtig!)

Untersbergbahn Grödig

De dag dat we aankwamen hebben we niet zo veel gedaan. We zijn door de stad gaan lopen, hebben een beetje geshopt, lekker gegeten en vooral heerlijk geslapen. De volgende dag bleek een nationale feestdag te zijn, dus alles was gesloten. We zijn gewoon maar in een bus gestapt, en toen kwamen we met toeval uit bij ‘Untersbergbahn. Dit is een kabelbaan die je naar een super hoge berg brengt. De weg naar boven alleen al is een hele belevenis. Met heel veel mensen (en een geweldig uitzicht!) in zo’n wankel karretje aan een touwtje de berg op. Maar we hebben het natuurlijk overleefd. Bij aankomst bleek het hartstikke mistig te zijn, maar normaal heb je echt een heel mooi uitzicht vanaf de top van de berg. We zijn nog even de berg op gegaan, maar het was echt -23 (niet overdreven) dus we hebben het nog geen 10 minuten volgehouden hahah. Maar het was zeker de moeite waard!

Schloss Hellbrunn

De derde dag zijn we naar een super mooi landhuis gegaan. Ik had het via internet gevonden, en de plaatjes zagen er prachtig uit. Veel groen, mooie bomen, een toffe vijver met een fontein. Toen we er aan kwamen was er geen groen te bekennen, maar er lag een super dikke laag sneeuw! Dit maakte alles nog zó veel mooier! We hebben gewoon lekker door het parkje gelopen en genoten van de omgeving. Echt een aanrader, je kijkt je ogen uit!!

Castle Hohensalzburg

Als laatste de (denk ik) bekendste uit al deze mooiste plekjes in Salzburg: het kasteel. Dit kasteel staat op een berg. Ook hier kan je met zo’n kabelbaan naar boven, of gewoon lopend. Wij hebben het lopend gedaan, omdat dat gewoon prima te doen was, maar toen we eenmaal boven kwamen bleek het dat je nog moest betalen om überhaupt in de buurt van het kasteel te komen. Dit hebben we niet gedaan (want we hadden al te veel geld uitgegeven aan deze horloges), maar we hebben gewoon van het uitzicht genoten. Tijdens de loop naar boven konden we al heel veel mooie uitzichten zien, en van boven al helemaal. Toen zijn we nog een beetje rond gaan lopen om meer van het uitzicht te zien, dus dat was ook wel heel mooi!

Zijn jullie wel eens in Salzburg geweest? En zo ja, wat vinden jullie de mooiste plekjes in Salzburg?

Liefs,

Share:

8 Comments

 1. 15 januari 2017 / 9:02 pm

  Wauw, wat mooi! Ik ben er nog nooit geweest. Magische foto’s zo in de sneeuw! :)
  Luna recently posted…Favourites #12My Profile

 2. Shen
  13 januari 2017 / 9:00 pm

  Wat een mooie foto’s zijn dat van Salzburg.
  Normaal gesproken hou ik niet echt van sneeuw maar als ik naar die foto’s kijk verlang ik ernaar om daar naartoe te gaan.

  Bem je daar ook wezen skieen em snowboarden?
  En krijg je last van hoogte vrees als je in zo’n kabelbaan zit?
  Ik hoop dat je mij terug schrijft.

  Gr shen

 3. 13 januari 2017 / 7:57 am

  Ik moet bekennen dat ik Slazburg helemaal niet kende :’) Maar het ziet er prachtig uit! Zo in de sneeuw is het echt een winter wonderland. Nu ik dit zo gezien heb zou ik er wel graag eens heen willen voor een paar dagen. Ben ook wel benieuwd hoe het in de zomer met al het groen is, lijkt me ook mooi~
  Eva recently posted…FWS, a wardrobe for a lifetimeMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge