Een bikinibody met deze simpele tips!

bikini-bodyHet is bijna vakantie, bijna zomer en dat brengt voor veel meisjes/ vrouwen bikinistress met zich mee. We willen er natuurlijk allemaal goed uitzien als we over het strand paraderen. ‘Er goed uitzien’ of een ´bikinibody´ zijn dan wel subjectieve begrippen, want de één houdt van een super afgetraind lichaam, terwijl de ander er helemaal niet mee zit om een wat voller lichaam te tonen. Toch hebben we toch een bepaald beeld van de perfecte bikinibody, en om dat ideaalbeeld te bereiken deel ik vandaag een paar tips!(Kunnen jullie geloven dat deze foto al 3 jaar geleden is gemaakt?! Het lijkt net alsof niks veranderd is haha!) 

De enige tip die je nodig hebt

Heel cliché, maar eigenlijk is de enige tip die ik echt kan geven: wees zelfverzekerd. Het maakt echt niet uit hoe je eruit ziet, zolang je rechtop loopt, schouders naar achter, kin omhoog, rechte rug, ben je meteen al vrijwel 100% mooier. Door deze houding kom je zelfverzekerd over, en dat is eigenlijk het belangrijkste. Als je heel onzeker, gebogen, en met je armen voor je buik op het strand gaat zitten trek je meer (negatieve) aandacht dan wanneer je zekerheid uitstraalt. Wat maakt het uit wat anderen van jouw lichaam vinden? Het enige wat belangrijk is, is dat je zelf trots bent op je lichaam. Iedereen is anders. We kunnen niet allemaal het perfecte afgetrainde lichaam hebben, of mooie rondingen, of lange slanke benen. Daarnaast vindt ook iedereen wat anders mooi dus trek het je niet aan. Stress niet over gezond eten of afvallen omdat je je weer in je bikini moet hijsen. Werk in plaats daarvan aan je zelfvertrouwen en acceptatie van je eigen lichaam!

Maar als je toch iets wilt doen…

Natuurlijk helpt het om jezelf te accepteren als je ook echt tevreden bent over je lichaam. Dit is moeilijk, dat weet ik uit eigen ervaring. Als je dus toch echt wat wilt doen om je wat beter te voelen, of er net wat strakker uit te zien, probeer dan deze simpele tips!

 • Vind een work-out die bij jou past. Ik ga bijvoorbeeld (bijna) elke ochtend met mijn hond skeeleren, en ik loop veel. Zo ´s ochtends skeeleren is voor mij de perfecte work-out. Het is gezellig met mijn hondje, het kost niet veel moeite, en ik ben even buiten en lekker in beweging.
 • Het is niet verplicht om een work-out te doen! De grootste stap naar een gezonder lichaam zit hem in je voeding. Let dus een beetje op wat je eet. Begin niet aan een crashdieet (hier leg ik uit waarom niet), want dat doet meer kwaad dan goed, maar verander gewoon kleine dingetjes in je eetpatroon. Een bakje yoghurt in plaats van ijs in de avond, eet eens rijstwafels in plaats van brood, dat soort dingetjes.
 • Overtuig jezelf. Dit klinkt misschien raar, maar kijk jezelf bijvoorbeeld elke ochtend/ avond in de spiegel aan, en zeg dan ´Ik ben goed zoals ik ben´. Ik weet dat dit voor de meesten van jullie waarschijnlijk heel erg stom klinkt, en zelf heb ik het eerlijk gezegd nog nooit uitgeprobeerd, maar ik heb van meerdere kanten gehoord dat het echt werkt, dus waarom zou je het niet proberen?

Hopelijk hebben jullie wat aan deze tips! Ik zou het heel fijn vinden als iedereen gewoon zelfverzekerd de zomer ingaat!

Wat is jullie tip voor een bikinibody?

Liefs,

Share:

3 Comments

 1. 27 juni 2016 / 10:24 pm

  Inderdaad de enige tip die je nodig hebt: wees zelfverzekerd! Fijn om een stukje positiviteit te lezen ;)
  Mijn allerbeste tip komt van een plaatje die mijn vader ophing in onze wc.
  Er staat: ‘how to have a beach body? 1) have a body. 2) go to the beach.
  Het is een vrij bekend plaatje I know, maar steeds als ik hem zie hangen moet ik weer lachen.
  Nynke recently posted…Interieur inspiratie > bohoMy Profile

 2. Ann
  27 juni 2016 / 9:04 am

  Wat een goede tip(s), iedereen is mooi zoals hij/zij is, en zeker wanneer je zelfvertrouwen uitstraalt. :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge