A Sugar Free Week

DSC_0860

Al een tijdje zit ik er over na te denken om een weekje suikervrij te eten. Helemaal suikervrij gaat me niet lukken, maar ik wil het wel proberen! Dus jullie zijn mijn getuigen, en vandaag deel ik even mijn voornemens met jullie, zodat alles lekker zwart op wit staat :).

Een weekje suikervrij. Hoe gaan we dat doen? Ik weet het niet. Ik heb er een paar dingen over gelezen, het leek me wel interessant om een keer te proberen. Ik heb het wel een paar keer dagjes volgehouden, maar nooit een hele week. Dus toen dacht ik, waarom zet ik het niet op mijn blog? Dan staat het zwart op wit, jullie zijn getuigen, minder kans om te falen.

Mijn plan is:

– Geen wit brood
– Geen ongezonde tussendoortjes
– Geen zoete dingen op brood

Dit is natuurlijk niet helemaal suikervrij, in fruit zitten ook suikers, maar die zijn niet ongezond volgens mij.

Het is wel duidelijk dat ik niet super veel af weet van voeding, maar dit leek me toch wel een goed idee/ experiment. Gewoon geen typische ongezonde dingen. Komkommer ipv koekjes, donker volkoren brood ipv wit brood. Moet lukken toch?!

Ik ga elke dag een eetdagboek bijhouden zodat jullie ook kunnen zien hoe het is gegaan aan het einde van de week :)

EN: A little extra post from me today. I decided to try a week of sugar free eating. No cookies, no white bread, no Nutella. I’m very curious how it will work out, and I just wanted to share this with you guys.

Hebben jullie zoiets wel eens geprobeerd?

Kusjesss,

insta bloglovin twitt youtube pinterest facebooksign
Follow on Bloglovin
Share:

17 Comments

 1. 21 januari 2015 / 8:00 pm

  Ooh, stoer! ik heb het een maandje of 2 geleden ook gedaan! was wel moeilijk, maar achteraf blij dat ik het heb gedaan! :) oh en een tipje; op http://www.blijzondersuiker.nl vind je allerlei suikervrije recepten! zeker de moeite waard :) (er staat zelfs een recept voor suikervrije chocolade pudding ofzoiets op — die ik overigens erg lekker vond :)) ik heb ook nog een artikel over de challenge geschreven :) : http://www.luna-michelle.com/post/102290929155/no-sugar-challenge voor het geval je het leuk vind om mijn ervaring te lezen :) heeel veel succes in elk geval :) liefs

 2. 20 januari 2015 / 4:31 pm

  Ik doe het al twee weken en tot nu toe gaat het super goed. Ik eet sinds twee weken zo weinig mogelijk brood en drink alleen maar water en groene thee. Om 3 uur neem ik vaak een stuk fruit. Verder neem ik helemaal geen tussendoortjes, klinkt hard, maar valt wel mee. Succes!

 3. 19 januari 2015 / 8:23 pm

  OH succes! Ik heb in september een suikervrije maand gehouden, ging goed :D ik ging wel echt op elke ingrediëntenlijst kijken of er ook maar inieminie suiker in zat, wat bv toen in een pesto-potjes zat (niet zooo erg natuurlijk maar het ging me echt om het principe haha). Ik denk dat het je goed zal doen, ik voelde me erna toch echt goed!

  • 19 januari 2015 / 8:25 pm

   Wat leuk om te horen! Ik doe het niet zo heel streng hoor, maar gewoon die standaard dingen vooral! Ik ben heel benieuwd hoe ik me na deze week voel haha!

 4. 19 januari 2015 / 7:58 pm

  Het lijkt mij ook wel wat om het een keer te proberen maar ik denk niet dat ik heel mijn leven zonder cupcakes en sapjes kan :o

 5. 19 januari 2015 / 5:37 pm

  Ah wat goed zeg! Een paar vriendinnen hebben het ook gedaan, het zijn eigenlijk vooral de tussendoortjes die het ‘m doen, succes!
  X Emma

 6. 19 januari 2015 / 4:53 pm

  Ik heb een poosje terug besloten om net als jij nu zo min mogelijk “toegevoegde” suikers te eten. Dus dag suiker in de thee, koffie, frisdranken (dronk ik al niet). Gewoon water, alles zonder suiker, wat fruit of yoghurt tussendoor in plaats van ongezonde dingen en het bevalt me (na een half jaar) nog steeds. Als ik nu suiker in de thee heb smaakt het me gewoon niet meer. Kwestie van wennen. Succes!

  • 19 januari 2015 / 8:30 pm

   Jaa, ik ben heel benieuwd hoe het gaat bevallen! Denk alleen niet dat ik binnen een week er aan ga wennen, maar wil het toch doen! Leuk om jouw ervaring te horen!

 7. 19 januari 2015 / 4:53 pm

  Knap van je meid!
  Kijk alleen uit dat je de goede voedingsstoffen niet gaat missen die je nodig hebt voor energie!
  Komkommer zit bijvoorbeeld niets in. Denk ook aan noten, fruit inderdaad, havermout, eieren, crackers met bijvoorbeeld pindakaas en ga zo maar door. Succes!
  Liefs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge