A Girl Can Dream #02

snaps-3

Een tijdje geleden schreef ik een artikel over hoe ik droom om later te wonen, en dat werd zo leuk ontvangen dat ik nog wel zo’n artikel wilde schrijven! Ik ben nou eenmaal een optimist, en ik kan uren dagdromen over hoe mijn perfecte leven er later uit gaat zien. Deze keer droom ik even weg over mijn carrière.

Het moment dat ik een vervolgopleiding moet kiezen komt steeds dichterbij. Aan de ene kant vind ik dit super leuk, want ik ben echt helemaal klaar met de middelbare school, maar aan de andere kant vind ik het ook moeilijk. Het is toch een belangrijke keuze. Wat vind ik nou eigenlijk écht leuk, en wil ik voor de rest van mijn leven gaan doen?

Het liefste doe ik natuurlijk een studie waar ik veel plezier in heb, en waar echt mijn passie ligt. Laatst ben ik naar een paar open dagen gegaan, en vooral AMFI of Artemis zijn twee scholen die me heel erg aanspreken! Ik wil sowieso heel graag een creatieve opleiding doen, en niet eentje waar ik alleen maar uit boeken moet leren. De twee opleidingen die ik noemde zijn wel heel hard werken, maar dan kan je er ook echt wat mee bereiken dus dat is het zeker waard!

Als ik denk aan wat ik later wil worden, is dat het liefste een beroep in de creatieve kant van de media: bijvoorbeeld branding/ de vormgeving van tijdschriften/ posters,  óf styling: van interieur, mode, noem maar op, óf iets met dansen. Natuurlijk zou een eigen bedrijfje, of fulltime blogger ook heel gaaf zijn! Ik heb het gevoel dat als je iets doet wat je echt leuk vind, het nooit echt als een baan voelt, en hoe fijn zou dat zijn?! Is dat niet iedereens droom?

Mijn perfecte toekomstbeeld qua carrière zou denk ik zijn dat ik overdag bijvoorbeeld bij een tijdschrift, reclamebureau, of mijn eigen bedrijfje werk en dat ik dan ’s avonds nog dansles geef (of volg, maar liever geven). Zo heb ik een beetje van alles wat, en kan ik alles blijven doen waar mijn passies liggen. Ik zou het namelijk vreselijk vinden om te moeten stoppen met dansen, maar ook als ik nooit meer met mode, of vormgeving bezig kan zijn zou ik dat heel jammer vinden.

Waarschijnlijk verandert mijn perfecte toekomstbeeld nog wel door de jaren heen. Vroeger wilde ik bijvoorbeeld kapper in Afrika worden (vraag me niet waarom), en daarna modeontwerpster of modejournalist. Vooral die kapper in Afrika trekt me niet echt meer haha, maar die andere twee zijn ook niet meer mijn ding denk ik. Zo zie je maar dat er altijd nog van alles kan gebeuren. Misschien wil ik over een paar jaar wel weer iets totaal anders worden, we zullen het zien. Voor nu is dit tenminste mijn droom voor mijn carrière! :)

Hoe ziet jullie perfecte toekomst eruit op beroepsgebied?

Kisses,

Share:

6 Comments

 1. 28 november 2015 / 7:47 pm

  Dit ligt echt dichtbij mijn toekomstdroom op de middelbare school. Ik ben destijds ook bij Artemis wezen kijken. Uiteindelijk had ik het idee, dat ik het beter wat breder kon trekken, en ben ik Media & Entertainment Management gaan volgen. Of dit uiteindelijk de beste opleiding was, ik weet het na bijna vier jaar nog steeds niet, maar de tijd is wel omgevlogen. x
  Esmée recently posted…WINACTIE: 3X JOUW KERSTKAARTEN T.W.V. €20,-My Profile

 2. 24 november 2015 / 9:00 pm

  Hmm.. Deze keuzes zijn zo moeilijk!
  Ik weet nog goed hoe ik mezelf er van wist te overtuigen dat ik de kinderopvang in wilde en toen ook die opleiding ben gaan volgen. Eenmaal klaar met deze opleiding voelde ik toch dat dat het net niet was, ondanks dat ik het echt heel leuk vond. Inmiddels zijn we nu twee jaar verder, doe ik een totaal andere opleiding, alle behalve met kinderen, maar zit ik wel helemaal op mijn plek. Ik denk dat er nog zoveel meer is dan één opleiding, gelukkig zijn we nog jong en kunnen we switchen en nog verder leren. Jouw gedachten om een creatieve opleiding deel ik wat dat betreft wel; er is zooooo veeel!

 3. 24 november 2015 / 1:31 pm

  Lastig is dat he, beslissen wat je wilt. Gelukkig kan je later in je leven altijd nog een andere weg inslaan.
  Ik wilde schrijver worden. Ben jurist geworden en via mijn blog pak ik toch het schrijven langzamerhand op :)
  Karlien recently posted…Curacao in foto’s: dag 1 – 3My Profile

 4. 23 november 2015 / 10:54 am

  Goed idee, ’s ochtends en ’s middags iets creatiefs en dan ’s avonds dansles geven. Lijkt mij super leuk, want ik vind allebei super geweldig (gelukkig heb ik nog lange tijd om te beslissen).

  Julia
  Julia recently posted…Thee tagMy Profile

 5. 23 november 2015 / 8:04 am

  Ik heb nog niet zo’n beeld voor me welk beroep ik later wil gaan doen. Mijn studie weet ik al wel een beetje, ik neig op dit moment naar communicatiewetenschappen of media studies. Maar wat ik daar later mee kan en wil, dat zie ik dan wel weer!
  Emma recently posted…BananenpannenkoekjesMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge