Tijdelijk Modemuseum – Het nieuwe instituut

tijdelijk-modemuseum-9

In mijn post van gister vertelde ik al dat ik dinsdag samen met mijn vader naar het Tijdelijk Modemuseum in Rotterdam was. Via mijn abonnement op de ELLE kwam ik erachter dat dit er was, dus ik was natuurlijk wel heel erg nieuwsgierig! Papa en ik waren allebei positief verrast, en vandaag zal ik een paar foto’s en mijn ervaringen delen!

Het heet natuurlijk niet voor niks tijdelijk modemuseum, het is namelijk maar tot 8 mei en dan verdwijnt het museum weer. Voor iedereen onder de 18 is het een gratis entree, en ook als je een museum jaarkaart hebt.

Het museum heeft verschillende afdelingen. Wij begonnen helemaal bovenaan (vraag me niet waarom, haha). Daar stonden allemaal hele interessante dingen over mode, kleding en het hele proces van hoe een kledingstuk wordt gemaakt, wat er allemaal voor nodig is, welke mensen er aan werken, en hoe het uiteindelijk tot de prijs komt die wij er in de winkel voor betalen. Wisten jullie bijvoorbeeld dat de kleding nu het goedkoopste ooit is?! Vroeger betaalden mensen echt een jaarsalaris voor een jurk!

Ook lagen er lappen stof op de grond die je dan zelf met een mixer kon spinnen tot een soort vlecht, en er was ook een grote stelling die een beetje op iets leek waarmee je kon haken, waar je ook iets mee kon doen. Super leuk!

tijdelijk-modemuseum-3tijdelijk-modemuseum-6tijdelijk-modemuseum-2 tijdelijk-modemuseum-4

Toen we een verdieping zakten kwamen we bij een soort winkel in het museum, maar daar zat dus een hele gedachte achter. Het merk was ontstaan uit de vraag waarom die mooie merken als Chanel steeds minder worden verkocht (als ik het goed heb onthouden). Er werd veel kritiek gegeven op de hedendaagse mode-industrie. Waarom is de kleding zo goedkoop? Al die overproductie? En nog veel meer. Het was best een lang stuk met uitleg, maar heel erg interessant om te lezen. Hierdoor ga je echt even nadenken over dit soort dingen.

Terug op de begane grond kon je kennismaken met de geschiedenis van de Nederlandse mode, zo leuk om te zien! Ook hing er een hele collectie met kleding van één vrouw, super mooi tentoongesteld! En natuurlijk konden de klassiekers niet ontbreken in het modemuseum. Rode lippenstift, een witte blouse, de kleur zwart, en simpele zwarte pumps.

tijdelijk-modemuseum-7 tijdelijk-modemuseum-8 tijdelijk-modemuseum-1

Kortom: het Tijdelijk Modemuseum is zeker een aanrader! Ze vertellen niet te veel informatie waardoor het saai wordt, maar alles wordt heel kort en krachtig en interessant gebracht.

Dit is de site van het Tijdelijk Modemuseum voor als je nog meer informatie wilt :)

Zijn jullie van plan om te gaan, of al geweest?

Liefs

Share:

6 Comments

 1. Elena
  24 december 2015 / 8:31 pm

  Oeh, dit klinkt echt leuk!! Ik moet voor ckv zelf een museum bezoeken en daar heb ik eerlijk gezegt niet veel trek in, maar dit ziet er interessant uit!

 2. 24 december 2015 / 5:58 pm

  Wow klinkt heel erg leuk, en ook interessant!! Wel jammer dat het maar tijdelijk is…!
  Sabine recently posted…SMKMRKT WinterMy Profile

 3. 24 december 2015 / 2:48 pm

  Ik wist ook niet dat dit er was, haha. Lijkt me super gezellig om met je vader te bezoeken, dat sterkt de band, hihi. Eigenlijk is het trouwens wel zo, het is erg hoeveel er overgeproduceerd wordt de laatste tijd.. Maar Chanel vind ik dan weer overpriced, achja. Mooie foto’s heb je gemaakt Tessa! (:
  Britt • Annebrittures recently posted…diy snowflakesMy Profile

 4. 24 december 2015 / 11:21 am

  Klinkt echt ontzettend leuk! Mooie foto’s heb je gemaakt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge