Makkelijke tips voor een gezond leven

DSC_3964

Hi allemaal! Zoals ik al zei wil ik me vanaf nu ook wat meer gaan richten op het onderwerp: Fit/ Health. In deze categorie deel ik tips met jullie om gezonder te leven, work-outs, receptjes, van alles! Vandaag wilde ik beginnen met een aantal makkelijke tips om in het algemeen gezonder te leven. Je hoeft niet je hele eetpatroon om te gooien, ineens zeeën van tijd te maken om te trainen, maar gewoon wat kleine dingetjes om simpel te beginnen.

Vind lekkere snacks die gezond zijn

We hebben allemaal wel van die momenten dat je zin hebt in iets lekkers. Hoe makkelijk is het dan om even naar een zak chips of chocolade te grijpen? Mijn tip is om iets anders uit te zoeken, wat ook heel lekker is, maar dan gezond. Sowieso hou ik persoonlijk niet echt van chips of chocolade dus dat eet ik heel weinig, daarom ben ik op zoek gegaan naar iets anders lekkers. Iets wat ik heel erg lekker vind zijn bijvoorbeeld cashewnootjes, amandelen, en ik ben al helemaal verslaafd aan appels haha. Als je echt iets gezonds vindt wat ook lekker is, is het super makkelijk om de ongezonde dingen hierdoor te vervangen. Probeer verschillende soorten fruit uit, nootjes (ook al moet je daar ook niet al te veel van eten), maak eens een lekkere smoothie. Blijf gewoon een beetje experimenteren totdat je hebt gevonden wat jij écht lekker vind!

Vind een leuke sport

Gezond leven begint bij gezonde voeding, maar hier hoort natuurlijk ook beweging bij. Een ‘leuke sport’ hoeft niet per se iets te zijn waarvoor je de deur uitgaat, of waarvoor je een lidmaatschap nodig hebt. Zoals jullie weten dans ik, maar daarnaast vind ik het ook heerlijk om (met mooi weer) in het weekend een uurtje te gaan skeeleren met mijn hond. Het kost niks, je bent niet verplicht, je bent niet afhankelijk van andere mensen, en zo kom je toch nog aan je beweging. Je kunt bijvoorbeeld ook gaan hardlopen, of Blogilates doen. Er zijn super veel opties!

En dan het ‘jojo-effect’.,,

Dit is misschien wel mijn belangrijkste tip. Veel mensen willen zo graag afvallen, en beginnen dan aan een dieet. Je houdt je in, weegt de porties af, let er op dat je vooral gezonde dingen naar binnen werkt, en dan heb je uiteindelijk je streefgewicht behaald. Voor veel mensen stopt het dan meteen, en leven ze door alsof er niks gebeurd is. Je hebt immers je doel bereikt, dus nu is het klaar. Vervolgens werk je weer alles naar binnen (want hé, nu mag het wel weer toch?!), zo komen er weer kilo’s bij, en dan kan je weer opnieuw beginnen met diëten. Je blijft schommelen met je gewicht en dat is juist heel ongezond!

Wat veel mensen niet begrijpen is dat het om een levensstijl gaat. Je kan niet voor even diëten, dan gewoon doorgaan met hoe je eerst leefde en verwachten dat je zo blijft. Het is belangrijk dat je je hele leefstijl verandert. Dit hoeft niet van het ene op het andere moment, want dat heeft ook geen zin, maar voer langzaam kleine veranderingen in, en zorg dat je je hier aan houdt. Zo word, en blijf je gezond/ fit. Begin bijvoorbeeld eerst met meer water drinken, na een tijdje kan je brood eens in de zo veel tijd gaan vervangen door rijstwafels met iets er op, pak eens de fiets naar school/ het station/ je werk, en ga zo maar door. Zo kan je op je eigen tempo je leefstijl gaan veranderen met de garantie dat je het volhoudt, en dat dit je nieuwe (gezonde) routine wordt.

Wat je hieruit als conclusie kunt trekken is dat je gewoon iets moet vinden wat voor jou werkt. Als je gezond eten vindt wat je lekker vindt, is de kans groter dat je je oude ‘slechte’ voedsel hierdoor vervangt dan wanneer je iets wat je helemaal niet lust in je patroon probeert te stoppen. Als het als een verplichting voelt om steeds weer naar de sportschool te gaan is de kans veel groter dat je het niet volhoudt, dan wanneer je iets doet wat je wél leuk vindt. En ja, soms moet je jezelf even pushen om toch te gaan sporten ondanks de regen, en soms moet je jezelf ook gewoon even iets ongezonds gunnen (want er gaat niks boven lekkere carrot cake ;)).

Wat is jullie ultieme tip om gezond/ fit te blijven?

Liefs,

16 Comments

 1. 7 maart 2017 / 7:10 am

  Kleine stapjes zijn inderdaad het beste, dat je lichaam ook kan wennen aan je nieuwe levensstijl.
  Wat ik zelf belangrijk vind in een gezonde levenstijl is goed slapen (echt proberen die 7 a 8 uur slaap te pakken), veel water drinken of thee, elke dag even frisse lucht halen door een blokje om te wandelen of op een bankje een boek te lezen. Ik dacht vroeger altijd dat veel sporten en super gezond eten de oplossing was voor een gezonde levensstijl maar rust nemen en luisteren naar je lichaam is net zo belangrijk :) Als je goed in je vel zit dan merk je dat ook aan je lichaam~
  Eva recently posted…Let The Sun ShineMy Profile

 2. Anneke
  10 januari 2016 / 8:45 pm

  Ja helemaal mee eens.
  Met kleine stapjes kom je ook waar je wezen moet.

 3. 5 januari 2016 / 12:47 am

  Goed artikel dit zeg!! Ik ben sowieso al veel meer water gaan drinken en eet ook vaker nootjes dan chips en dergelijke. Echt heel leuk om te lezen!!!

 4. 5 januari 2016 / 12:15 am

  Goede tips! Ik probeer mensen er ook altijd van te overtuigen dat het om een levensstijl gaat maar jammergenoeg slaat het niet altijd aan haha

 5. 4 januari 2016 / 7:30 pm

  True that: Er gaat écht niks boven een goede carrot cake! Fijn artikeltje! Denk ook dat het belangrijk is om enige regelmaat te krijgen in de tijden van de maaltijden. Heel laat ontbijten of avond eten zorgt voor een traag metabolisme!
  Valentinafaye recently posted…JANUARY FAVSMy Profile

 6. 4 januari 2016 / 5:24 pm

  Fijn motiverend artikeltje! Mijn ultieme tip is om de frisdranken te vervangen voor water (met citroen), eigengemaakte smoothies of groene/witte thee. Dit doe ik nu al zo’n 2,5 jaar en scheelt een hoop op je gezondheid!
  Fleur Sophia recently posted…Mexx life is now – Nieuwjaars winactie #1My Profile

 7. 4 januari 2016 / 4:14 pm

  Ik ben het helemaal met je eens! Gezond zijn is niet wat kleine aanpassingen doen, maar een gehele levensstijl. Als je eenmaal je vaste gezonde gewoontes hebt gevonden, is het geen eens zo moeilijk!

 8. 4 januari 2016 / 11:59 am

  Fijne tips, ook hardlopen moet ik weer gaan doen in 2016 van mezelf!

  • 9 maart 2017 / 10:26 am

   My brotha, from anotha’ mutha’..Good to see you back drawin’ the BEE-ATCHES once again!The girl you drew in the second drawing really reminds me of a girl I dated in coJ.egel..lust without the C-section scar.HOLLAH!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge