How to create the perfect Instagram feed

feed

Instagram is leuk! Ik ben er echt verslaafd aan. Mooie plaatjes delen, andere foto’s bekijken, inspiratie opdoen, super leuk! Persoonlijk word ik meteen aangetrokken tot iemand’s profiel als alle foto’s als totaalplaatje ook heel mooi bij elkaar passen, en daarom probeer ik daar zelf ook voor te zorgen. De laatste tijd krijg ik vaak complimentjes over mijn feed, dus ik dacht, waarom maak ik niet een post met mijn ‘hacks’ om de perfecte feed te creëren! :)

EN: Yes, I love Instagram and lately I’ve got a lot of compliments on my feed. So sweet! I really love trying to create a nice feed, so that makes me happy :). My tips on creating a nice feed: first of all, use the app called VSCO Cam. You can create a kind of ‘fake-feed’ in there, and it also has gorgeous (and free) filters. I also recommend to choose like 2 filters to use for every picture. This gives all your photos kind of the same vibe. My favorites in VSCO Cam are: A6 and HB2, but sometimes I don’t use a filter at all. Last but not least: make sure you’re not always posting the same things, be original and take various shots!

Gebruik VSCO Cam!

VSCO Cam is een app waar je alvast een ‘nep-feed’ kan maken. Zo kan je al een beetje zien hoe alles bij elkaar staat, een beetje schuiven onderling totdat je er helemaal tevreden mee bent! Daarnaast zijn de filters in VSCO Cam ook heel mooi, een dubbele aanrader dus! Het is helemaal gratis, en als je wilt kan je nog extra filters kopen, maar dat is niet per se nodig.

Kies standaard filters

Wat ik doe, is steeds een beetje dezelfde filters gebruiken (binnen VSCO Cam). Ik heb er twee waar ik dan steeds een beetje tussen wissel, afhankelijk van wat het mooiste staat bij de rest van de foto’s. Mijn persoonlijke favorieten zijn A6 en HB2, of soms gebruik ik gewoon geen filter, maar pas ik alleen de helderheid en het contrast aan.

Zorg voor afwisseling

Niemand zit te wachten op alleen maar selfies. Natuurlijk als je een persoonlijk Instagram account hebt, en je feed er niet toe doet is het prima. Voordat ik mijn blog had plaatste ik ook alleen maar foto’s van mezelf en vrienden, maar nu vind ik het ook leuk om foto’s te delen van reisjes die ik maak, lekker eten, zo creëer je een soort ‘sfeer’. Als je een mooie feed leuk of belangrijk vindt is het dus niet echt aan te raden om alleen maar dezelfde foto’s te posten, maar probeer een beetje af te wisselen en origineel te zijn :).

Vinden jullie het ook zo leuk om een mooie feed te creëeren?

Liefs,

Share:

5 Comments

 1. 10 december 2015 / 6:11 pm

  VSCO CAM is echt de key tot een mooie feed geloof ik. Ik kan niet meer zonder. Ik vind een mooie feed belangrijk, maar ik wil er niet obsessed mee worden. Als ik een leuk vriendenkiekje heb gaat die gewoon online, of het bij mijn feed past of niet. Ik denk dat zulke spontane foto’s het ook realistsich houden.
  Lisa recently posted…Oh deer – christmas quotesMy Profile

 2. 10 december 2015 / 2:06 pm

  Persoonlijk heb ik echt niets met een Instagram feed en ik denk daarom ook niet dat mijn feed ooit netjes georganiseerd zal zijn. Wel vind ik het leuk om bij andere Instagrammers (zoals bijvoorbeeld bij jou) wel een mooi feed te zien. Ik denk dat ik gewoon niet zo precies ben in het bijhouden van een feed. Ik deel gewoon de foto’s die ik op dat moment wil delen. Of ze passen of niet :D
  Celine recently posted…Verrukkelijke mozzarella pesto balletjesMy Profile

 3. 10 december 2015 / 8:12 am

  Ik ben er de laatste tijd inderdaad wel meer mee bezig, heel erg leuk om te doen! En VSCO cam is natuurlijk de beste app om daarmee te werken!
  Emma recently posted…Hotspot: 30mlMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge