How to become an Instagram pro 2.0

instagram pro

Hi allemaal! Al weer een hele tijd geleden schreef ik deze post met tips om een ‘Instagram Pro’ te worden. Daar werd zo leuk op gereageerd dat ik ben gaan nadenken over meer tips, en die deel ik vandaag met jullie! Hopelijk hebben jullie hier iets aan, en deel vooral ook jullie Instagram accounts, want daar ben ik wel heel nieuwsgierig naar! Let’s get started :)

Kwaliteit boven kwantiteit

In mijn eerste post zei ik dat het belangrijk is om regelmatig te posten, anders verlies je volgers. Hier sta ik nog steeds achter, maar de kwaliteit moet niet ten koste gaan van de kwantiteit. Ga dus niet allemaal random foto’s plaatsen om zo maar volgers te houden, want dat werkt niet. Als je foto’s van slechte kwaliteit zijn gaan mensen je namelijk ook ontvolgen. Liever goede kwaliteit dan kwantiteit als je het mij vraagt dus.

Wees sociaal 2.0

Interactie met andere accounts is belangrijk. Ik vertelde al dat het slim is om sociaal te zijn door onder foto’s te reageren, en te reageren op comments die jij krijgt, maar er is nog iets. Ook door andere accounts te taggen zorg je voor interactie. Post je een outfitfoto? Tag dan de merken/ winkels in je foto. Daarnaast kun je ook accounts taggen die dagelijks outfitinspiratie posten. Grote kans dat hun volgers jouw terugzien in hun ‘explorer tab’, en misschien wordt je foto zelfs gerepost!

Heb een doel

Oké, als je gewoon een persoonlijke Instagram hebt is dit natuurlijk niet van toepassing. Maar als je echt je Instagram wilt laten groeien is het wel handig! Ik gebruik mijn Instagram bijvoorbeeld om mijn blog een beetje te promoten, en interactie te hebben met jullie! Dan is het wel leuk als mijn Instagram een soort afspiegeling is van mijn blog en als het persoonlijk is zodat jullie een soort kijkje achter de schermen krijgen! Daarom post ik alleen foto’s die ik ook op mijn blog zou zetten, want zo zien nieuwe volgers ook wat ze bijvoorbeeld van mijn blog kunnen verwachten. Zo is het handig om een beetje naar je Instagram te kijken als je je account echt wilt laten groeien.

Share:

9 Comments

 1. 5 juni 2016 / 6:50 am

  Goede tips! Ik ben heel erg bezig met Instagram, dus vind het erg leuk dat je hier over schrijft. Wil je misschien een keer iets schrijven over hoe je mooie (outfit) foto’s maakt? Ik vind je foto’s altijd erg mooi. Liefs

 2. 3 juni 2016 / 9:20 am

  Misschien geen leuke/goede tip, maar sinds ik een aantal mensen bent gaan ontvolgen (die niks meer posten, geen leuke foto’s meer plaatsen) en ik weer nieuwe mensen ben gaan volgen, ging opeens het aantal volgers van mij ook omhoog! En dan niet dat die mensen gingen terug volgen, maar gewoon andere random mensen. Dus misschien dat Instagram dat ook ziet o.i.d. Geen idee of je wat aan deze tip hebt, haha :’)
  Maaike recently posted…Morgen doe ik het andersMy Profile

 3. 3 juni 2016 / 8:46 am

  Ik ben ook bezig om mijn instagram account er iets mooier uit te laten zien en het taggen van merken werkt erg goed voor mij! Monki had mijn foto gister op hun site gezet en dat ik natuurlijk wel gaaf :) fijne tips!
  Catherine recently posted…MAC Velvet Teddy LipstickMy Profile

 4. 3 juni 2016 / 8:41 am

  Heerlijk, ik ben zo gek op instagram! Ondanks het nieuwe logo, nog steeds mijn favoriete app. Sowieso bewerk ik alles met VSCO, waardoor je feed er toch wel cool uit gaat zien!

 5. Elena
  3 juni 2016 / 7:07 am

  Handige tips! Vind ik leuk;) Ook al heb ik zelf een persoonlijkaccount: @elena.schulp . Ik probeer wel altijd kwaliteits foto’s te plaatsen (wel jammer dat insta zelf de kwaliteit vaak slechter maakt..)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge