French Wardrobe System Update

2015-11-28 09.44.04 1

Wow, mensen wat gaat de tijd toch snel! Ik ben nu inmiddels al weer een heel seizoen (3 maanden!) bezig met het French Wardrobe System! Jullie waren zo enthousiast toen ik vertelde dat ik deze challenge ging doen, dat ik het natuurlijk niet kon laten om een update te geven. Is het gelukt? Hoe heb ik het ervaren? Ik ga er alles over vertellen!

EN: December already? Time really flies! I’ve done the French Wardrobe System for one season now, and I loved it! What I really liked about this challenge, is that you know what you’re going to buy. This means that you can be really picky and that prevents bad buys! Besides that I haven’t had a clothing crisis ever since I started the FWS, how amazing is that? Hahah. You can also decide how much you want to spend on everything in three months, so that’s a plus too. I’m really curious what you think about this challenge, would you try it?

Laat ik beginnen met het belangrijkste, namelijk: of het is gelukt…? Jaaa! Wat denk ik ook wel hielp, was dat ik nog een aantal basics moest aanschaffen, daardoor voelt het toch alsof je meer koopt (wat dus ook zo is, maar niet boven die 5 stuks per seizoen). Inmiddels heb ik echt alle basics, dus dit seizoen begint de échte uitdaging!

En dan iets waar jullie waarschijnlijk ook heel benieuwd naar zijn: hoe heb ik het ervaren? Ik vind het echt zó fijn! Serieus. In het begin vond ik het wel eng om maar 5 items te mogen kopen in 3 maanden, en door jullie reacties op mijn aankondiging ging ik stiekem ook wel een beetje twijfelen, maar het valt echt heel erg mee! Het is sowieso fijn dat je precies weet wat je wilt hebben als je de stad in gaat, of online gaat shoppen. Ik ben hierdoor veel kritischer geworden, want je mag maar 1 perfect item kopen, en dit helpt echt geweldig tegen miskoopjes.

Zo ben ik bijvoorbeeld bijna 2 maanden op zoek geweest om een mooie trui te vinden die op mijn basic lijstje stond. Ik wilde echt net zo lang door zoeken tot ik die perfecte trui had gevonden, en dat is gelukt! Het is zo’n fijne trui, en ik draag hem nu ook echt vaak! Niks van de items die ik afgelopen seizoen heb gekocht is een miskoop geweest, en dat voelt zo goed!

Even alle voordelen op een rijtje:

 • je hebt écht altijd wat om aan te trekken
 • ik heb geen enkele miskoop gedaan
 • je koopt geen items die je niet nodig hebt
 • je kan eventueel van tevoren bedenken hoeveel je in totaal uit wil geven
 • je hebt een missie als je de stad in gaat

Nou dat was mijn update! Hopelijk heb ik jullie hier weer genoeg mee geïnformeerd, ik ben eigenlijk wel super benieuwd nu:

Zouden jullie het French Wardrobe System aan durven?

Liefs,

Share:

6 Comments

 1. 13 december 2015 / 12:08 am

  Wat knap dat je het vol kan houden! Het lijkt me serieus heel lastig, vooral omdat ik niet veel basics heb. Het inspireert me wel, want de laatste tijd heb ik ontzettend veel gekocht, en wat minder kan echt wel. x
  Esmée recently posted…MY BRAND MEETS SPORT EVENTMy Profile

 2. 8 december 2015 / 10:46 pm

  Fijn dat het je zo goed bevalt! Ik houd me niet persee aan dit systeem, maar kijk de laatste tijd wel een stuk kritischer naar wat ik koop en dat helpt inderdaad echt qua miskopen e.d. en zorgt er automatisch ook voor dat ik minder koop.
  Idwerd || InvisibleCreations recently posted…Outfit || Sweater & SkirtMy Profile

 3. 8 december 2015 / 5:28 pm

  Dit lijkt me ook nog wel wat voor mij, aangezien ik niet erg veel koop in de winter, haha. Maar ik denk dat ik dan misschien te kritisch zou worden. Dat ik dingen zou laten hangen omdat ik “maar” 5 stuks per seizoen mag, haha. EN dan ik dan uiteindelijk niet aan die 5 stuks kom en spijt krijg dat ik dat ene stuk niet heb gekocht. (Kan je nog volgen? :)) Dit wordt iets voor als ik echt vind dat mijn kast een nest is geworden. Maar voorlopig heb ik het allemaal onder controle. (:
  Britt • Annebrittures recently posted…November goals RECAPMy Profile

 4. 8 december 2015 / 5:17 pm

  Fijn dat het je goed bevalt! Op een of andere manier is mijn kledingkast bijna helemaal leeg, heb jij nog tips om een mooie outfit te maken met basics? Liefs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge