Blogtips | Hoe hou je inspiratie voor blogposts?

snaps-3Hoe ik het voor elkaar krijg om meer dan 200 blogposts per jaar te schrijven, en waar ik mijn inspiratie voor blogposts vandaan haal, deze vragen krijg ik heel vaak. Meestal is mijn antwoord heel simpel: het komt gewoon in me op. En dat is ook eigenlijk een beetje wat het is. Toch hoop ik jullie met deze post een beetje op weg te helpen, door te vertellen wat mij inspireert, en hoe ik steeds met nieuwe content blijf komen. 

Draag altijd een notitieboekje bij je!

Dit is de allereerste tip (obviously), maar ook de belangrijkste. Ik heb echt áltijd mijn notitieboekje bij me, of bijvoorbeeld notities op mijn telefoon. Als je een idee hebt moet je het namelijk meteen opschrijven, anders vergeet je het geheid weer. Het is ook gewoon handig als je bijvoorbeeld in de trein zit, en niks te doen hebt. Tijd voor een mini brainstorm sessie :).

Zoek overal inspiratie in

Ik kan mijn inspiratie echt overal uit halen. Soms zit ik in de trein, terwijl ik een liedje luister, tijdens het koken of tijdens het winkelen. Maar ook als ik wiskunde aan het maken ben, of door Instagram scroll. Je hoeft natuurlijk niet de hele tijd alert te zijn of je ergens inspiratie uit kan halen, maar denk een beetje ‘out of the box‘ en dan zul je zien dat je je inspiratie echt uit de gekste dingen kunt halen!

Maak series

Dit is een soort blogger-lifehack. Met series is het namelijk makkelijk, je hoeft niet steeds een nieuw soort artikel te bedenken, want je kunt altijd terugvallen op series. Denk bijvoorbeeld aan mijn Fashion Classes, Five Favorites, Wish I Could Afford of A Girl Can Dream. Dit is super handig. Als ik even niet weet wat ik op mijn blog moet posten, kijk ik gewoon of ik een nieuw idee heb dat binnen één van deze series past.

Laat je inspireren door andere bloggers

Natuurlijk zijn andere blogs er ook om jou te inspireren. Met de nadruk op inspireren. Het is dus niet de bedoeling dat je andere blogs gaat kopiëren. Dat is niet leuk voor de blogger die je kopieert, en daarnaast is het toch veel leuker om zelf iets te bedenken. Als je bijvoorbeeld een heel leuk artikel ziet op een andere blog, probeer daar dan je eigen draai aan te geven, of baseer je eigen idee hierop, maar neem het niet precies over. Als je dit toch wilt doen, zet er dan bij door welke blogger je bent geïnspireerd om dat artikel te schrijven, dat is namelijk wel zo netjes :).

Pinterest is je beste vriend

En als je dan echt niet weet waar je over moet schrijven, is er altijd nog Pinterest. Zoek gewoon op Pinterest naar ‘blogpost ideas’ en er rolt van alles uit. Natuurlijk is het leuker (en origineler) om zelf op ideetjes te komen, maar als je echt in nood bent kan dit heel goed helpen, of nieuwe inspiratie geven!

Hoe blijven jullie met nieuwe ideeën komen?

Liefs,

Share:

11 Comments

 1. 19 maart 2016 / 2:00 pm

  Handig artikel! Ik heb er ook nog wel eens moeite mee, maar wanneer ik té veel naar inspiratie ga zoeken merk ik dat het helemaal niet komt. Meestal komt een onderwerp gewoon in me op eigenlijk. :)
  Luna recently posted…Quick update + ootdMy Profile

 2. 18 maart 2016 / 1:45 pm

  Het werken met series/terugkerende artikelen/updates is echt een geschenk uit de hemel voor mij :) Ik probeer ook heel vaak over mijn ervaringen te bloggen. Mijn lezers vinden dat erg fijn :)

 3. 18 maart 2016 / 7:39 am

  Ik heb ook áltijd een notitieboekje bij mij! Vaak heb ik het meeste inspiratie als ik voor pampus in m’n bed lig, daar ligt ook steevast een notitieboekje :’D
  Emma recently posted…Torta di rigatoniMy Profile

 4. 18 maart 2016 / 6:20 am

  Leuk artikel! Ik zelf kom aan inspiratie door gewoon goed om me heen te kijken, wat zie ik, wat trekt me aan of vind ik tof. Verder maak ik door mijn fotografie opleiding, ontzettend veel foto’s. Vaak kom ik aan de hand van de foto’s waar ik blij mee ben aan inspiratie voor een nieuw artikel! Ook is het niet altijd te moeilijk nadenken over een artikel ook een goede tip! En inderdaad het altijd een notitie boekje mee hebben is heel handig!
  Rozemarijn recently posted…M.A.C Pro Longwear ConcealerMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge