Blogtips | Je publiek vergroten op de juiste manier

DSC_5403

Hai allemaal! Aangekomen bij de B (artikel ‘A’ vind je hier!), is het perfecte moment om weer wat blogtips met jullie te delen! Hoe kan je je publiek vergroten op de goede manier? En wat moet je echt niet doen? Daarmee hoop ik jullie vandaag een beetje te helpen.

Social Media

We leven in de moderne wereld, en iedereen zit op social media. Daarom wordt het ook steeds belangrijker om je blog te laten zien op allemaal verschillende kanalen. Ook bedrijven vinden dit steeds belangrijker! Zorg voor interactie met je lezers, maar ook met andere bloggers, en merken bijvoorbeeld. Zo kan je weer nieuwe mensen leren kennen, en dus je publiek vergroten. Tag merken je Instagramfoto’s, reageer op leuke tweets. Het werkt echt!

Reageer op andere blogs

Deze lijkt een beetje op het punt hierboven. Sommige mensen zeggen dat het niet werkt, anderen zweren erbij, ik vind het ook een goede manier om toch een beetje contact te maken met andere bloggers, en hun publiek. Als mensen jouw naam overal voorbij zien komen worden ze nieuwsgierig. Hetzelfde geldt voor Instagram. Probeer sociaal te zijn! :)

Visitekaartjes

Dit klinkt misschien super ouderwets, maar het is wel heel handig! Ik heb bijvoorbeeld wel eens gehad dat iemand in de trein mijn gesprek met mijn vader over mijn blog hoorde, en daarna super geïnteresseerd was! Toen heb ik die mevrouw een visitekaartje gegeven zodat ze mij makkelijk kon terugvinden. Daarnaast geef je met een visitekaartje ook meteen een indruk van hoe je blog eruit ziet, en wie jij bent. Het is gewoon heel erg handig, haha!

Gebruik het netwerk dat je al hebt

Naast alles wat ik hierboven heb genoemd, kan je natuurlijk ook al de mensen gebruiken die je al kent. Vertel je vrienden en familie dat je een blog hebt! Ik weet dat dat in eerste instantie best eng kan zijn, want wat gaan mensen ervan denken?! Maar als je het eenmaal vertelt, valt het echt reuze mee, en grote kans dat zij het ook weer doorvertellen aan nog meer mensen! :) Dit is echt een super makkelijke manier om je netwerk te vergroten.

Doe dit vooral niet!
 • Alleen maar bloggen om geld te verdienen, en daarom je publiek willen vergroten
 • Spamreacties plaatsen: plaats leuke en interessante reacties! Zo worden anderen veel sneller geïnteresseerd in jou.

Wat vinden jullie de beste manier om je blog te promoten?

Liefs,

Share:

17 Comments

 1. 5 februari 2016 / 8:52 pm

  Jouw blog is echt zo’n voorbeeld blog! Ik ga e tips zeker opvolgen, altijd leuk om meer lezer te krijgen ;)

 2. 5 februari 2016 / 8:22 pm

  Hee! Ik las je reatie op Claudia’s artikel en dat maakte me echt blij, lief van je! Ik vind je blog echt heel leuk. Je maakt mooie foto’s. En je schrijft echt heel fijn!

  Liefs, Janna

 3. 5 februari 2016 / 6:04 pm

  Jij hebt zo’n leuke blog he! Echt wauw! En zo mooie foto’s altijd!

 4. 3 februari 2016 / 5:14 pm

  Goede tips! Ik pas ze eigenlijk allemaal al toe, behalve dat ik nog geen visitekaartjes heb. Misschien maar snel eens verandering in brengen! :)

 5. 2 februari 2016 / 8:33 pm

  Visitekaartjes zijn inderdaad een goede! Iedere keer als ik over mijn blog praat, dan kan ik meteen een kaartje geven, waardoor mensen later een kijkje zullen nemen. Daarnaast is het gewoon belangrijk om te blijven bloggen met plezier, dat zullen je lezers zeker merken. x
  Esmée recently posted…HALLO FEBRUARI!My Profile

 6. 2 februari 2016 / 4:53 pm

  Goede tips ik ben het er helemaal mee eens! Nu mn nieuwe blog eindelijk af is ga ik binnenkort ook maar eens visitekaartjes laten drukken:)

 7. 2 februari 2016 / 12:36 pm

  Ik doe eigenlijk alles, behalve de visite kaartjes. Ik wil daarmee beginnen als mijn blog nog net iets groter is.

 8. 2 februari 2016 / 11:37 am

  Wat een handige tips, ik ben na een kleine ‘pauze’ weer begonnen met bloggen, deze komen goed van pas :) Liefs, Nina

 9. 2 februari 2016 / 7:49 am

  Ik merk inderdaad wel dat reageren op andere blogs heel veel helpt, dat zie ik echt terug in mijn statistieken en op instagram bereik ik weer een hele andere doelgroep, veel leeftijdgenoten, die dan ook op mijn blog voor receptjes gaan kijken! Heel tof ! Maar mijn oma kijkt dan enkel op facebook haha
  Emma recently posted…Groene smoothie met gemberMy Profile

 10. 2 februari 2016 / 7:11 am

  Ik vind de tip van het aan je netwerk vertellen echt een goeie, maar dat is nou net het punt dat ik moeilijk vind! Ik ben echt bang voor reacties..
  Lotte Anna recently posted…Zara SS16 wishesMy Profile

  • 2 februari 2016 / 10:33 am

   Ah dat snap ik echt! Bij mij heeft het ook heel lang geduurd voordat ik het durfde te vertellen, maar toen ik het zei kreeg ik eigenlijk alleen maar positieve reacties! Misschien een tip om het eerst bijvoorbeeld aan je familie en beste vrienden/ vriendinnen te vertellen?! :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge